Хасково

„Левски“ стана СУ, ремонтират Механото за малките ученици от „Рилски“

Хасковското училище „Васил Левски“ е едно от първите в региона, което вече промени името си съгласно изискванията на новия Закон за предучилищното и училищното образование, който влезе в сила от 1 август.

Досега то бе средно общообразователно училище, а според новите изисквания е само средно училище и съответно абривиатурата се променя от СОУ на СУ. Днес от името над входа на училището бе славена буквата „О“. Същите действия трябва да извъшат и от другото СОУ в Хасково „Паисий Хилендарски“.

Както Haskovo.info писа по новия Закон например ГПЧЕ „Асен Златаров“ и ПМГ „Боян петканчин“ стават профилирани гимназии и пред името им трябва да бъде добавена буквата „П“. Едновременно училищата променят и печатите си и документацията. По новия закон вече няма да има ОДЗ или ЦДГ, а всички ще са просто детска градина.

Ремонт

Междувременно в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ започна ремонт в стаи, които от есента ще приемат малките ученици от ОУ „Св. Иван Рилски“, където се очаква да започне основен ремонт. Децата ще бъдат в 14 – 15 стаи на три етажа в Механото. По-големите ученици пък ще карат часове в ПМГ.

Haskovo.info припомня, че заради основен ремонт в ОУ „Шандор Петьофи“ учениците ще бъдат разделени в ПГДС „Цар Иван Асен втори“ и ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Междувременно стана ясно, че от община Хасково са удължили обществената поръчка за избор на изпълнител за основните ремонти на училища и детски градини в областния град със 17 дни. Причината за забавянето на отварянето на офертите е извършването на корекции в документацията. Сред допуснатите неточности е посочването на фирмена марка на котел в ОУ “Св. Иван Рилски”. По правило в документацията на обществените поръчки не трябва да присъстват марки на фирми.

Првоначално офертите на кандидатите трябваше да бъдат отворени на 9 август, а след забавянето – на 25 август. Това на практика означава, че вероятно ремонтните дейности няма да започнат до началото на учебната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
а
а
05.08.2016 17:50 17:50

Тва ли е оная бясна директорка на СУ-то бе! Навсякъде дето я спрягат!

зап
зап
07.08.2016 9:12 9:12

И как издържа тая удърничка по първенства да не сложи скелето още на 31.07. А-аа! Трябваше на 1.08 су-то да осъмне с този надпис – иначе не се брои за първенство. Нещо напоследък изостава госпожата. Да не би да почне да роботи с по-човешки темпове!

Back to top button