Хасково

Читатели: Закритият дом „Асен Златаров“ се руши, а хора скитат по улиците

Закритият и затворен преди близо година дом „Асен Златаров“ в Хасково се руши, а дворът му буренясва, алармираха читатели на Haskovo.info.

В същото време в областния град има много скитащи и бездомни хора, включително и такива излезли от Дома.

Такъв е случаят и с 38-годишния хасковлия Георги Андонов, за който Haskovo.info разказа, че вече трета година е без дом и спи в порутена къща без прозорци до църквата в квартал “Македонски”. След като напуснал дома започнал да търси родителите си. В крайна сметка Георги разбрал, че майка му е починала, братята и сестрите му са в Гърция, а баща му се е отказал от него. Андонов е и без лична карта и отчаяно си търси подслон през общината и Социалните.

Дом

Haskovo.info припомня, че Дом „Асен Златаров“ бе закрит в изпълнение на Националната стратегия “Визия за деинституционализация на децата в България”. Домуващите пък бяха насочени към Центрове за настаняване от семеен тип.

От пресслужбата на общината заявиха, че все още не е решено какво ще се случва със сградите на дома. Когато такова бъде взето ще се търси и финансиране за извършването на ремонти на помещенията там.

Хасковлия трета година без дом, търси помощ от община и държава

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сирена
Сирена
26.09.2016 16:50 16:50

Е, колко ще се чака още? На никого не му пука за тези хора, сега е по-важно да лапат пари от Голямото саниране… Боже, на какво се надяваме пак!!!

джордан
джордан
26.09.2016 18:01 18:01

И санирането и ремонтите им са пълен хаос и кръгла нула накрая

chochko
chochko
26.09.2016 22:41 22:41

Сградата била на Общината Ц§яла година откакто дома е закрит а общинарите не знаят какво да правят със сградата нито съответните началници нито Кмета И това ц;яла година Срамна работа А иначе спокойно и с усмивка се нареждат в края на месеца пред БАНКОМАТИТЕ Ей живот здравей здравей при демокрацията лесно се живей––- куче влачи диря няма

Back to top button