Хасково

Тестваха грамотността на 272 гимназисти в Хасковско

272 деветокласници в Хасковска област имаха външно оценяване по функционална грамотност.

Тестът по български език държаха ученици в хасковските ГПЧЕ „Асен Златаров“, ПМГ „Боян Петканчин“, ФСГ „Атанас Буров“, ПГДС „Цар Иван Асен втори“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, ПЕГ „Иван Богоров“ – Димитровград, СУ „Неофит Рилски“ – Харманли, СУ „Д-р Петър Берон“ – Свиленград, СУ „Желязко Терпешев“ – Любимец, СУ „Св. Климент Охридски“ – Стамболово, СУ „Д-р Петър Берон“ – Тополовград.

Езикова

В хасковската Езикова 45 минути по теста имаха 20 ученици от 9 Ж клас.

Тестът включва въпроси както с избираем отговор, така и със свободен отговор. Задачите не са пряко свързани с учебното съдържание по български език и литература.

Една от основните цели е свързана с възможността за подобряване на работата в обучението по Български език и литература с оглед повишаване на функционалната грамотност на учениците и тяхното личностно развитие.

Около 5600 са общо деветокласниците в страната, които имаха външно оценяване днес.

Езикова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
30.11.2016 17:39 17:39

Абе вие от МОН и РиОтата идиоти ли сте или какво. Има ли още какви глупости да въведете и да измислите. Дайте на всеки месец по едно външно оценяване! Да не скучаете. Пък какво и кога ще се подобри – в светлото далечно бъдеще, може би!

Back to top button