Любопитно

Левски е най-великият българин за хасковлии в анкета и филм на ПМГ

Васил Левски е най-великият българин за хасковлии според анкетата, проведена от ученици на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

Допитването до жителите на областния град е в рамките на проекта на 11 клас „Великите българи“, който е прераснал в 20-минутен филм. По лентата е работил екип от осем гимназисти: Славена Бойчева, Богомил Петров, Живко Тодоров, Яница Димитрова, Илияна Димитрова, Весела Георгиева, Мария Карагьозова и Анелия Белчева.

Славена обясни пред Haskovo.info, че задачата на класа е поставена от преподавателя по български език и литература Светлана Трифонова. Някои от учениците са изготвили презентация на тема „Великите българи“, други са съставили игра с въпроси по познат телевизионен формат.

Групата на Славена се е спряла на варианта с филм. В него са записани учители, както и кметът Добри Беливанов, за да се чуе и неговото мнение.

Според изготвената статистика на база анкетата за 81% от хасковлии днес също има велики българи. Тези пък над 40-годишна възраст по-скоро посочват за такива исторически личности, а за повечето от младежите – всеки от нас може да е велик българин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button