Предупреждават за нови тапи по границата от петък

Регион

В края на Шекер Байрама – 8 юли се очакват нови струпвания на автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“, предупреждават от областна администрация.

Освен това, вече започна сезонът на прибиращите се от Западна Европа турски граждани, които минават транзитно през България.

След последните задръствания, преминаването през граничния пункт с Турция вече е нормализирано.

Въпреки интензивния трафик през почивните дни, контролът се извършва според разпоредените норми.

Това уверение дадоха на Областния управител Станислав Дечев от Гранична полиция.
В събота през „Капитан Андреево“ са преминали 7000 моторни превозни средства и 25 000 човека. В неделя граничните власти са обработили 7 500 автомобила с 28 500 човека.

Засиленият поток е заради мюсюлманския празник Рамазан байрам и пристигането на много гости у нас.

В понеделник и вторник работата на пункта е в норми и няма напрежение, увериха от Гранична полиция.

Прогнозите на Гранична полиция показват, че до края на юли през почивните дни – петък, събота и неделя, граничният пункт „Капитан Андреево“ ще е изключително натоварен, заради транзитно пътуващите за Турция. Работи се с пълен капацитет, за да се избягва задръстване на пункта, увериха от Гранична полиция.

На другия голям пункт, този с Гърция „Капитан Петко Войвода“, в момента няма струпване на автомобили. Там трафикът е по-интензивен през почивните дни, когато туристи от България пътуват за Гърция. До струпване на превозни средства там не се стига, защото това е вътрешна граница на ЕС и режимът на преминаване е облекчен.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.