Спорт

Федерер кани хасковлия за спаринг

Григор Димитров

Григор Димитров

Двукратният европейски шампион Григор Димитров е получил покана за съвместни тренировки в САЩ с №1 в мъжкия тенис Роже Федерер и с хърватина Иван Любичич. Новината съобщи Димитър Господинов – баща и личен треньор на 16 -годишния хасковлия, който в момента е 58 -ми в световната ранглиста за юноши до 18 години.


Младият талант вече е тренирал с други две звезди на тениса – Рафаел Надал и Марат Сафин и е приел с готовност да се срещне на корта с петкратния шампион от „Уимбълдън“ Роже Федерер.

Днес Григор ще бъде награден от кмета на Варна с 2 400 лева за спечелената преди дни европейска титла до 16 г. в Москва. Заради липса на спонсори в родния му Хасково тенисистът се състезава за варненския клуб „Черно море елит“.

След няколко дни той заминава за академията „Санчес“ в Испания, където ще се готви за Откритото първенство на САЩ при прочутия треньор Панчо Алварес. Най-вероятно мястото на Григор в световната ранглиста ще му позволи да влезе направо в основната схема на US open.

Преди това хасковлията, който през декември спечели неофициалното световно първенство за юноши „Ориндж боул“ в САЩ, ще играе в шампионата на Канада и в турнир от първа категория в щата Кентъки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анто
Анто
07.08.2007 7:58 7:58

Скоро може и въобще спорт да няма в Хасково, защото никой не ще да помага на клубовете. Нищо чудно в най-скоро време и без футболен отбор да се окажа Хасково.

Back to top button