Избори 2017

Делян Добрев: Хасково вече е част от „Тракия икономическа зона”, изпреварихме и Бургас

Меморандумът за сътрудничество между община Хасково и „Тракия икономическа зона”, който бе подписан днес, на практика поставя началото на икономическото възраждане на Хасково.

„С над 140 предприятия с инвестиции от над 1 милиард евро „Тракия икономическа зона“ превърна Пловдив в най-развития индустриален център у нас. Същата е перспективата и пред Хасково”. Това заяви при подписването на меморандума председателят на управителния съвет на клъстер „Тракия икономическа зона“ Пламен Панчев. Той призна, че първият икономически министър, който е проявил интерес и разбиране към идеята „Тракия икономическа зона” е Делян Добрев. Водачът на листата на ГЕРБ в Хасково заяви, че вече няколко инвеститори оглеждат терена до бившето летище в Узунджово.

ГЕРБ

„Хасково влиза в „Тракия икономическа зона“ благодарение на предоставянето на военните имоти на общината, а това го направи Правителството на ГЕРБ. Пак нашето правителство направи магистрала „Марица” и това отвори пътя на инвеститорите към нашата област”, обясни Делян Добрев.

„Сега в региона има 200 000 човека. На практика дали ще живееш в Симеоновград, Харманли, Димитровград или Хасково вече не е от значение. Защото до новата икономическа зона в района ще се пътува за броени минути, с осигурен транспорт от фирмите”, категоричен е Добрев. „С подписването на днешния Меморандум правим поредната сигурна крачка към изграждането на Производствената зона на Хасково с 10 нови предприятия и 10 000 нови работни места”, обобщи Делян Добрев. Водачът на листата на ГЕРБ обясни, че до сега пречка за инвеститорите е била инфраструктурата до зоните.

ГЕРБ

„С промените в Закона за насърчаване на инвестициите обаче инфраструктурата ще се изгради от държавата. В същия закон има още няколко много работещи преференции за бизнеса: на инвеститорите от клас А през първите две години ще се възстановяват внесените осигуровки на работодателя, а 10% от инвестицията ще бъдат възстановени”, обясни Делян Добрев. Според него трябва да се отвори още една възможност пред външните инвеститори. „България има 70 търговски аташета в чужбина. Тези наши хора в чужбина би трябвало да организират срещи на хора като господин Пламен Панчев, на местните и държавни власти с бизнеса в чужбина“ подчерта Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button