Любопитно

„Златна Тракия“ и Народният оркестър на Голямото хоро в Брюксел

Ансамбъл „Златна Тракия“ и Народният оркестър на община Хасково ще представи България на Голямото хоро на централния площад в Брюксел, съобщават от кметството.

Българско хоро ще се вие за пети пореден път на централния площад в Брюксел. Евродепутатът Ева Майдел продължава традицията, започната от Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия (2014 – 2016 г.).

Хорото, в което ще се включат танцьори и певци от хасковския ансамбъл в акомпанимент на Народния оркестър ще се проведе в рамките на 11-то издание на Balkan Trafik Festival 2017 г. То ще стартира на 23 април. Достъпът до хорото е свободен и поканени са българите в Белгия, както и представители на всички националности.

Хоро

Специални гости на тазгодишното издание ще бъдат музикантите и танцьори от ансамбъл „Златна Тракия“, който е институция сам по себе си за Хасково. В продължение на 30 г. ансамбълът популяризира българския фолклор и традиция в най-чистата му форма.

Народният оркестър на общината е съставен от утвърдени музиканти. Той беше закрит от предишното управление на Хасково и възстановен от началото на март с решение на Общински съвет-Хасково.

„Златна Тракия“ с ръководител Златка Тимонова е носител на множество международни отличия. Техният темперамент и отдаденост кани публиката в кухнята на българския фолклор.

Партньори на Голямото хоро са Представителствата на Европейския парламент и Европейската комисия в Белгия. Във фестивала Balkan Trafik ще участва легендата на балканската музика Горан Брегович.

Хоро

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аз
аз
23.03.2017 14:48 14:48

Ама тя Тимонова сега от ГЕРБ ли е? нали онзи ден беше от Реформаторите?

Анонимен
Анонимен
23.03.2017 19:09 19:09

Гербаджии пазаруват наред, така се печелят избори

Наясно
Наясно
24.03.2017 8:01 8:01

Тая Златка Тимонова обикаля всички партии за лични облаги и парички ! Беше близка и с бившия кмет Иванов ! На нейната каруца никои не трябва да се качва , тя ще го предаде !

ПОЗНАВАЧ НА ХУБАВАТА МУЗИКА
ПОЗНАВАЧ НА ХУБАВАТА МУЗИКА
24.03.2017 13:51 13:51

АААА ????? ТОВА ЛИ БИЛ ОРКЕСТЪРА ОТ УТВЪРДЕНИ МУЗИКАНТИ ? ЧУЙТЕ ПЪРВО КАКВО И КАК ГО СВИРЯТ – ТОЧНО 5 ХОРА ЗНАЯТ И ТЕ СА НАУЧЕНИ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ И ДЪВЧАТ ЕДНО И СЪЩО ! АКО СТЕ ГИ СЛУШАЛИ ТОГАВА ЧУИТЕ ГИ И СЕГА – ДАЖЕ НЯКОИ ОТ ДУХОВАТА СЕКЦИЯ НЕ СА ЗА СЛУШАНЕ ДА АМА СА ПРИЯТЕЛИ НА НОВИЯ ДИРИГЕ-Е-Е-Е-НТ !!! ПРИЯТНО СЛУШАНЕ ЗА ПЕВИЦАТА НЯМАМ ДУМИ !

ПОЗНАВАЧ НА ХУБАВАТА МУЗИКА
ПОЗНАВАЧ НА ХУБАВАТА МУЗИКА
24.03.2017 13:53 13:53

МУЗИКАНТИ ДА АМА НЕ -ПЪЛНИ ЗАПЛАТАДЖИИ

Back to top button