Любопитно

Рисуване със светлина за „Часът на Земята“ в Хасково

Фотографска практика „Рисуване със светлина“ ще проведе на площад „Свобода“ в Хасково клубът по фотография при Младежкия център с ръководител Славян Костов.

Инициативата е във връзка с кампанията „Часът на Земята“ и е под мотото „За час на тъмно и на свещи в защита на Земята“ тази вечер от 20:30 до 21:30 ч.

В същия час ще бъде изключено фасадното осветление на сградата на областна администрация, допълват от РИОСВ-Хасково.

Туристическият информационен център ще се включи, като загаси осветлението на Монумента „Св. Богородица“ и камбанарията.

Община Димитровград ще изрази своята съпричастност към настъпващите климатични промени, като символично ще бъде загасено осветлението на „Голямата нощна лампа” – един от атракционите на входа на парк „Марица“.

Тази година инициативата „Часът на Земята“ ще обиколи света за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави по света ще загасят светлините от 20:30 до 21:30 часа, за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеса, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени.

Часът на Земята се провежда в последната събота на март. Мотото на кампанията в България тази година е „Загаси светлините, отвори очи за планетата!“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button