Областният управител със серия инициативи за 1 юни

Любопитно
Областна администрация

По повод Международния ден на детето – 1 юни Областният управител Станислав Дечев инициира серия прояви.

Предстои свикването на Областен младежки съвет за иновации. Форумът има за цел да постави началото на конструктивен диалог между децата и младите хора от Хасково и региона, и държавната изпълнителна власт. В работата на форума ще бъде поканен за участие и младежкият Областен управител за един ден от 2016 г. – Гергана Стаменова.

Областният младежки съвет за иновации ще включва представи на средните училища от Хасковска област, на Младежките и детски центрове от общините от региона, на спортни клубове и НПО, работещи в деца и младежи. Идеята е да има широка представителност на младите хора и децата от целия регион. В този формат те ще представят своите основни идеи за развитие на областта, визията си за промяна и за налагането на региона като модерно място за живеене.

Първото заседание ще се проведе на 1 юни. Областният младежки съвет за иновации ще се свиква няколко пъти годишно.

На първи юни Дечев и неговите заместници ще отстъпят ръководните си позиции на млади хора от региона. През целия ден Областният управител за един ден и неговите заместници ще провеждат срещи с граждани, ще обсъждат текущите задачи на администрацията с екипа й, ще вземат решения, ще пътуват в областта, ако това е предвидено в графика на титулярите.

В тази връзка областният управител очакваме в срок до 17 ч. на 26 май средните училища да изпратят своите предложения за областен управител за един ден и заместници.

Дечев обявява фото-конкурс за деца на тема „Виждам красотата“. В конкурса могат да участват непрофесионални, любителски снимки, направени от деца от област Хасково.

Конкурсът се провежда за втора поредна година по идея на Дечев и отново ще стимулира творческото мислене на учениците от 1 до 12 клас. Снимките ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на областна администрация, а оценяването им ще стане чрез гласуване там.

Най-добрите ще бъдат отпечатани на календара на областна администрация за 2018 г., на интернет страницата и на официалната страница на администрацията в социалната мрежа.

Фотографиите, които ще участват в конкурса „Виждам красотата“ трябва да се изпращат на официалния имейл на областна администрация Хасково oblast@hs.government.bg , придружени от информация за автора на снимката, години и училище. Ако на снимките има непълнолетни лица, то тогава е задължително да бъде приложена и Декларация от името на родителите на заснетите деца, че са съгласни снимката да участва в конкурса и да бъде публикувана. Ако фотосът не е придружен от Декларация, той няма да бъде включен в конкурса.

Снимките за конкурса трябва да бъдат изпратени на имейла на Областна администрация не по-късно от 17 ч. на 26 май. След този час, всички снимки ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на Областна в специален албум. Там ще става и гласуването за тях чрез харесвания.

Гласуването ще се продължи до 12 ч. на 30 май. В този час комисия от Областна ще преброи харесванията на фотографиите и ще обяви победителите в конкурса „Виждам красотата“.

Първите три ще бъдат отличени с награди. В конкурса ще бъде връчена и още една награда Любима снимка на областния управител. Награждаването ще бъде на Първи юни в залата на областна администрация.

Още новини

loading...

2 коментара

  • Хвала на управленеца! Коя ли майка го е родила! Плачи Хасково от радост -имаш Управленец, Кмет и Областен координатор , спуснати свише и завинаги!!! Плачи Хасково от радост!!! Такова щастие от турското робство не ти се е случвали!!!!

  • Чета и не вярвам на очите си —— пак срещи събирания лекции иновации промоции ГЛУПОСТИ ГЛУПОСТИ и НАЛИВАНЕ от ПУСТО в ПРАЗНО

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.