Любопитно

„Здравей, лято!“ събра стотици, направиха препис на „История славянобългарска“

Стотици деца, родители, баби и дядовци дойдоха на местността „Светилище на нимфите и Афродита” край димитровградското село Каснаково, за да се забавляват на детския празник „Здравей, лято!”, който коалиция „Да за Димитровград” организира за шеста поредна година.

Въпреки че празникът бе обявен от 10 ч. малко след 9 ч. поляната мястото започна да се изпълва с деца, нетърпеливи да започнат забавленията. Мнозина от тях се впуснаха към влакчето и надуваемия замък, а останалите търпеливо изчакаха началото на събитието.

Празник

Благодаря, че се отзовахте на нашата покана за празника! За поредна година се опитваме по повод Деня на детето в тази чудна местност да създадем една щастлива обстановка – ведри и усмихнати лица, множество забавления, обърна се към присъстващите председателят на коалиция „Да за Димитровград” и домакин на събитието Стефан Димитров. Своите поздрави отправи и кметът на Каснаково Тодор Атанасов.

Празник

За пръв път тази година в рамките на празника бе организирано и едно уникално събитие – препис на „История славянобългарска”. Близо 80 участника – деца, младежи, родители, баби и дядовци, взеха активно участие и преписаха 68 страници от книгата, както и от 10 предговор на Николай Аретов. Всички, които се включиха в преписа получиха и подарък – „История славянобългарска” на издателство „Слово”. Своя личен принос за преписа дадоха и представителите на коалицията Стефан Димитров, Стефан Венков, Делчо Делчев, Леко Леков и Тодор Атанасов.

Празник

Ателитета за ръчна изработка на картички и украса, за татуировки и грим, за направата на кукли от плодове и зеленчуци, по изобразително изкуство забавляваха малки и големи.

Атракция, която предизвика голям интерес у присъстващите, се оказаха и ателиетата по дърворезба и грънчарство. Много бащи и майки, наред с децата си взеха участие и в спортните надпревари. С игрите на баба и дядо се забавляваха най-малките, за които бе организиран и куклен театър. На сцената излязоха и изпълнителите на представителен ансамбъл „Хасково”.

След официалната програма малчуганите имаха възможността да се изявят и на „Сцена на талантите”, а за всички присъстващи бе организирана томбола. Няколко късметлии спечелиха семейни награди – ваучери от пицария, ресторант, магазини, фотосесия, три за екскурзия в Александруполис и от книжарница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button