Любопитно

Деца от Минерални бани откриват международен фестивал в Истанбул

Два детски фолклорни състава от община Минерални бани откриват тази вечер Международния летен фестивал в Истанбул.

Това са Вокална група „Изворче“ към Народно читалище „Заря 1957“ в Минерални бани и танцовият състав към читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в Караманци. Проявата се провежда в истанбулската община Малтепе. В началото на май двата състава бяха наградени с Плакет от кмета на община Бююккаръщъран за участието си в Международен детски фолклорен фестивал, организиран от побратимената турска община.

Първата вечер на международния фестивал в Истанбул е посветена на България, казаха домакините на проявата. В рамките на програмата ще бъдат направени презентации на четирима български художници. Кърджалийският театър „Кадрие Лятифова“ също ще представи своя музикална програма.

Ден по-рано кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер и на община Малтепе Али Кълъч, подписаха споразумение за побратимяване. Делегацията на община Минерални бани в Малтепе е водена от кмета на общината Мюмюн Искендер. В нея са включени председателят на общинския съвет Мехмед Лятиф и общинският лидер на ДПС Екрем Зейнур.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
..
..
22.07.2017 23:52 23:52

Tazi “ hubavica“ nai vdqsno mnogo losho gleda… Kakva e tazi snimka da izkarvate akala na horata ujaS

Василев
Василев
23.07.2017 9:17 9:17

Маук първо пиши на кирилица.Вместо да се радваме,че нашите деца прославят страната си тръгнал да пишеш маушки работи.Слушал ли си децата как пеят?Виж на каква възраст са и с какво се занимават,а не висят по дискотеките с бяло брашно или бонбонки.Те са в 9-10 клас.

Back to top button