Регион

Лекарства за 10 000 лв. дариха на бежанците в Харманли

Лекарства за 10 000 лв., медицинска и организационна помощ дари фондация „Ориент България“ на бежанския център в Харманли.

Дарението и хуманитарната дейност бяха в рамките на 3-месечно споразумение с Държавната агенция за бежанците.

Дарение

От началото на юни в Харманли работиха представители на фондацията – медицинско лице, преводач от арабски, социолог и сътрудник.

От фондацията съобщават, че основните групи лекарства, които са дарили, са аналгетици, спазмолитици, антипиретици, антибиотици, противоязвени, повлияващи кашлицата, антиалергични, кардиологични, очни и УНГ, дерматологични, превързочни консумативи и репеленти. Всяко лекарство бе предоставяно срещу медицински документ, издаден от оторозирано лице, съгласно Закона за лекарствата в хуманната медицина, действащото законодателство и разпоредбите на ДАБ.

През миналата година фондацията направи дарения на обща стойност 15 000 лв. Със събраните средства бяха закупени медикаменти, дезинфектанти, ръкавици, репеленти и др.

Дарение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.09.2017 14:04 14:04

А НАШИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ ПО СЕЛАТА КУЧЕТА ГИ ЯЛИ. БЪЛГАРИ -САМОУБИЙЦИ. БОЛЕН НАРОД СМЕ. БОЛЕН ОТ ТОЛЕРАСТИЯ
.

Митю Клявката
Митю Клявката
05.09.2017 15:42 15:42

ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ се намърдаха на софрата със СУДЖУЦИ и млъкнаха по въпроса с бежанците

Анонимен
Анонимен
06.09.2017 10:55 10:55

И бомби направо им дайте , няма да се оправи тази тази държава … малоумници , тези заслужават на сапун да се направят , да се унищожат , да гният !!!

Анонимен
Анонимен
06.09.2017 18:22 18:22

Хахово племе, хахави избиратели, хахави политици . . .

Back to top button