Пак агресия в Спешно за припаднало момиче, викат охранители с паник бутон

Хасково

Медиците от Спешно отделение на хасковската болница отново са били подложени на агресия. Атаката към тях този път е била вербална – заплахи и закани.

Скандалът избухнал в късния следобед вчера, когато в отделението било докарано припаднало момиче. Приятелят й я държал за ръката и поискал да влезе с нея в Спешно. Лекарите обаче не го пуснали, за да могат да си свършат спокойто работата. Тогава младежът се развикал и започнал да ги обижда и заплашва.

Медиците веднага натиснали паник бутона. В отделението пристигнали от частната охранителна фирма и усмирили младежа.

През това време лекарите вече свестили момичето, което било загубило съзнание от нервна криза, а не от болестно състояние и го пуснали да се прибере в къщи.

Началникът на Спешно отделение д-р Димитър Кючуков заяви пред Haskovo.info, че подобни случаи на вербална агресия се случват всяка седмица. Той призова гражданите за разбиране и търпение и успокои, че няма спешен случай, който да е върнат.

„Болните са спешни и неотложни. При първите се борим за живота им, а неотложните могат да изчакат малко. Проблемът е, че всеки мисли, че е спешен, често идват с порязан пръст, пъпки или болки във врата, които даже не са за нас и нервничат, докато ние работим с по-тежки случаи.“, обясни д-р Кючуков. Той подчерта, че Спешно отделение не отговаря за линейките, защото имало пациенти и близки, които вдигали скандали за закъснели линейки.

С Haskovo.info се свърза приятелят на момичето. Той обясни, че прятелката му е чакала 30 минути линейка на автобусната спирка до ПГТ „Александър Паскалев“. Младежът я взел и я откарал в Спешно, а вътре имало много болни, на които по неговите думи не им се обръщало внимание. „Казах им да си вършат работата, при което ми отговориха, че съм много отворен и да изчакам отвън.

Излезнах да изпуша една цигара, когато се появи бездомник, който ме помоли за пари за храна. Взех му храна, а той седна на пейката пред отделението. Лекарите излизаха да пушат и започнаха да го гонят. На мен ми падна пердето и им казах да си гледат работата, вместо да гонят хората. Заплашиха ме, че ще лежа 24 часа. Тогава извикаха охранителите“, разказа приятелят на момичето.

24 коментара

 • Можеха да допуснат бащата вътре, защото стреса пр него е стократно по – висок. Когато види, че дъщеря му е стабилзирана той сам е щял да злези. Неможе винаги да очакватече в такава ситуаця със собственото т дете щезапазиш самообладание.

 • Можеха да допуснат бащата вътре, защото стреса пр него е стократно по – висок. Когато види, че дъщеря му е стабилизирана той сам е щял да излезе. Неможе винаги да очаквате че в такава ситуация със собственото ти дете ще запазиш самообладание.

 • Никъде по света в шокова зала не се допускат близки на болните по време на медицинска манипулация върху тях,точно заради стреса и емоцията, която те изпитват и с която повече пречат,отколкото помагат!!!

  • За трепане са и лекарите и сестрите и санитарките в спешно. Никакво внимание не ти обръщат, ако не им вдигнеш скандал. За некадърността им пък да не говорим.

   • Пепи ти си много компетентна сигурно, че знаеш колко са некадърни, но явно само със скандали можеш да лавираш в ситуации което показва колко е твоят умствен капацитет

 • Тези ДОКТОРИ-УБИЙЦИ, днес изпиха ли си хапчетата? До кога ще лъжите, до кога ще убивате бе измекяри! Защо викнаха СОТ? Защото вътре си приказваха а до тях лежаха 3/4 болни хора и никой не им обръщаше внимание.. Защото отвън имаше стар човек бездомник, постоянно го обиждаха и какво ли не др. Ето Ви ПРИЯТЕЛИ всичко от вчера facebook.com/photo.phpfbid=494541024241564&set=a.131678727194464.1073741828.100010570127990&type=3&theater

 • Как лъжете хората пред медиите казват това което ви харесва на вас а не истината!!!!!

 • Как лъжете хората пред медиите казвате това което ви харесва на вас а не истината!!!!!!!!!

 • д-р Димитър Кючуков е пълен алкохолик, преди години катострофира на бул. Г.С. Раковски с много алкохол в кръвта , но тогава го прикриха. Господ забавя ,но не забравя…

 • Айде да не се обаждат неподготвени хора ако обичате! Срамота е това поведение и не ви прави чест да говорите така за хората които всеки ден спасяват човешки живот! Особено в СО където работата е най-напрегната! Агресията не е начина за да избиете жалките си комплекси, а и с такова отношение пак ви се помага като отидете нали? Дори и безплатно, но това никой не го забелязва! Ако сте в чужбина дали ще ви допусне някой да се държите така или ще навеждате главата само тук се търпи това поведение и е жалко, че лекарите понасят всичко това от прости и необразовани хора без никаква здравна култура! П.С не слагайте всички лекари под общ знаменател и спрете с тези пари, защото ставате банални.. като искате и вие да взимате хубави заплати да сте си спукали задниците от четене както правят лекарите, а не да се оплаквате, че работите за 500лв при положение, че когато е трябвало да учите сте си живуркали или ви е домързяло да се изучите! Колкото до Д-р Кючуков евала на човека ръководи това отделение идеално +, че си разбира от работата и естествено като един интелигентен човек не би търпял такова селско и елементарно поведение.. А относно бездомника щом сте такива хуманити защо като ви искат пари не им обръщате внимание, а сега плюете лекарите, че го гонили.. Не мога да си обясня поведението на повечето от вас спрямо болницата и лекарите в Хасково ми като не ви харесва пътя и другаде само, че като сте на зор тичате и търсите помоща, която не заслужавате!!!

  • Господине/госпожо аз съм майката на това момиче, което припадна и аз знам че без лекари сме за никъде обаче като се иде до лекар искаме да ни се обърне това внимание което заслужаваме, а не когато идем да се държат с нас грубо и без никакво внимание. Доколкото за парите които получаваме може и да получавам двойно повече от лекарите това не засяга никого!!! Никой не е заплашвал Д-р Кючуков просто го помолихме да обърне внимание на детето. Доколкото влизането ни в Шоковата зала детето ми беше в безсъзнание и ние я носехме на ръце до там. И нас най-много ни ядоса бездействието им, и от там тръгна спора. Говорите ми за чужбина Вие някога бил/била ли сте в чужбина? Ходилили сте там на лекар за да видите държанието и вниманието на тези които са в чужбина и нашите тука. Не дай си боже това да се случи на вас, но някой ден ако се случи и на вас тогава ще разберете как сме се чувствали ние. Човек никога не може да остане спокоен когато става въпрос за детето му!

 • Аз съм много доволна от Кючуков!!Браво прекрасен лекар колкото до тези които не го харесват пак опирате до него щом ви се наложи и тогава милвате очички.. но какво ли не прави хорската злоба отправена към успелите хора! Защото да си началник отделение си е огромен успех за който всички злоабари само могат да мечтаят хахах

 • Абе каква е тази агресия къде по света пускат придружители в шокова зала лелеее информирайте се малко излагате се какви са тия своеволия да крещиш и да заплашваш… ужас докато няма арести и наказание така ще е ..

 • Моя близка е била свидетел на част от случая и е видяла намесата на охранителната фирма начело с безскрупулният бивш катаджия Антон ,пиян като свирка е дошъл и е взел каквото му трябва.Гелов,до кога ще търпиш тези,които ,ти охраняват уж болницата ,а си вземат от нас пари за вход,а ни дават стари бележки.

 • Каква охрана това е частна фирма която взема такса вход , защо тези пари не влизат в болницата .Общината защо спи ?

 • БОЙ МАМИЦАТА ИМ НЕКАДЪРНА,ДОКТОРИ ЛИ СА ТИЯ БЕ,НЕ ВСЯКА СЕДМИЦА,СУТРИН ОБЕД И ВЕЧЕР ДА ВИ БИЯТ МАЛКО ВИ Е ГАДОВЕ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.