Хасково

Пак агресия в Спешно за припаднало момиче, викат охранители с паник бутон

Медиците от Спешно отделение на хасковската болница отново са били подложени на агресия. Атаката към тях този път е била вербална – заплахи и закани.

Скандалът избухнал в късния следобед вчера, когато в отделението било докарано припаднало момиче. Приятелят й я държал за ръката и поискал да влезе с нея в Спешно. Лекарите обаче не го пуснали, за да могат да си свършат спокойто работата. Тогава младежът се развикал и започнал да ги обижда и заплашва.

Медиците веднага натиснали паник бутона. В отделението пристигнали от частната охранителна фирма и усмирили младежа.

През това време лекарите вече свестили момичето, което било загубило съзнание от нервна криза, а не от болестно състояние и го пуснали да се прибере в къщи.

Началникът на Спешно отделение д-р Димитър Кючуков заяви пред Haskovo.info, че подобни случаи на вербална агресия се случват всяка седмица. Той призова гражданите за разбиране и търпение и успокои, че няма спешен случай, който да е върнат.

„Болните са спешни и неотложни. При първите се борим за живота им, а неотложните могат да изчакат малко. Проблемът е, че всеки мисли, че е спешен, често идват с порязан пръст, пъпки или болки във врата, които даже не са за нас и нервничат, докато ние работим с по-тежки случаи.“, обясни д-р Кючуков. Той подчерта, че Спешно отделение не отговаря за линейките, защото имало пациенти и близки, които вдигали скандали за закъснели линейки.

С Haskovo.info се свърза приятелят на момичето. Той обясни, че прятелката му е чакала 30 минути линейка на автобусната спирка до ПГТ „Александър Паскалев“. Младежът я взел и я откарал в Спешно, а вътре имало много болни, на които по неговите думи не им се обръщало внимание. „Казах им да си вършат работата, при което ми отговориха, че съм много отворен и да изчакам отвън.

Излезнах да изпуша една цигара, когато се появи бездомник, който ме помоли за пари за храна. Взех му храна, а той седна на пейката пред отделението. Лекарите излизаха да пушат и започнаха да го гонят. На мен ми падна пердето и им казах да си гледат работата, вместо да гонят хората. Заплашиха ме, че ще лежа 24 часа. Тогава извикаха охранителите“, разказа приятелят на момичето.

24 коментара

 1. Можеха да допуснат бащата вътре, защото стреса пр него е стократно по – висок. Когато види, че дъщеря му е стабилзирана той сам е щял да злези. Неможе винаги да очакватече в такава ситуаця със собственото т дете щезапазиш самообладание.

 2. Можеха да допуснат бащата вътре, защото стреса пр него е стократно по – висок. Когато види, че дъщеря му е стабилизирана той сам е щял да излезе. Неможе винаги да очаквате че в такава ситуация със собственото ти дете ще запазиш самообладание.

 3. Никъде по света в шокова зала не се допускат близки на болните по време на медицинска манипулация върху тях,точно заради стреса и емоцията, която те изпитват и с която повече пречат,отколкото помагат!!!

  1. За трепане са и лекарите и сестрите и санитарките в спешно. Никакво внимание не ти обръщат, ако не им вдигнеш скандал. За некадърността им пък да не говорим.

   1. Пепи ти си много компетентна сигурно, че знаеш колко са некадърни, но явно само със скандали можеш да лавираш в ситуации което показва колко е твоят умствен капацитет

 4. Тези ДОКТОРИ-УБИЙЦИ, днес изпиха ли си хапчетата? До кога ще лъжите, до кога ще убивате бе измекяри! Защо викнаха СОТ? Защото вътре си приказваха а до тях лежаха 3/4 болни хора и никой не им обръщаше внимание.. Защото отвън имаше стар човек бездомник, постоянно го обиждаха и какво ли не др. Ето Ви ПРИЯТЕЛИ всичко от вчера facebook.com/photo.phpfbid=494541024241564&set=a.131678727194464.1073741828.100010570127990&type=3&theater

  1. Eeee bravo be priqtel ti i v zalata si bil evalarka… te sigurno tam stoqt i si piqt kafe.. ujas vie ne ste dobre izlagaciqqqqqq shto ne stana 1 doktor i ti taka da si bichish ailqka a?

 5. Как лъжете хората пред медиите казват това което ви харесва на вас а не истината!!!!!

 6. Как лъжете хората пред медиите казвате това което ви харесва на вас а не истината!!!!!!!!!

 7. д-р Димитър Кючуков е пълен алкохолик, преди години катострофира на бул. Г.С. Раковски с много алкохол в кръвта , но тогава го прикриха. Господ забавя ,но не забравя…

 8. Айде да не се обаждат неподготвени хора ако обичате! Срамота е това поведение и не ви прави чест да говорите така за хората които всеки ден спасяват човешки живот! Особено в СО където работата е най-напрегната! Агресията не е начина за да избиете жалките си комплекси, а и с такова отношение пак ви се помага като отидете нали? Дори и безплатно, но това никой не го забелязва! Ако сте в чужбина дали ще ви допусне някой да се държите така или ще навеждате главата само тук се търпи това поведение и е жалко, че лекарите понасят всичко това от прости и необразовани хора без никаква здравна култура! П.С не слагайте всички лекари под общ знаменател и спрете с тези пари, защото ставате банални.. като искате и вие да взимате хубави заплати да сте си спукали задниците от четене както правят лекарите, а не да се оплаквате, че работите за 500лв при положение, че когато е трябвало да учите сте си живуркали или ви е домързяло да се изучите! Колкото до Д-р Кючуков евала на човека ръководи това отделение идеално +, че си разбира от работата и естествено като един интелигентен човек не би търпял такова селско и елементарно поведение.. А относно бездомника щом сте такива хуманити защо като ви искат пари не им обръщате внимание, а сега плюете лекарите, че го гонили.. Не мога да си обясня поведението на повечето от вас спрямо болницата и лекарите в Хасково ми като не ви харесва пътя и другаде само, че като сте на зор тичате и търсите помоща, която не заслужавате!!!

  1. Господине/госпожо аз съм майката на това момиче, което припадна и аз знам че без лекари сме за никъде обаче като се иде до лекар искаме да ни се обърне това внимание което заслужаваме, а не когато идем да се държат с нас грубо и без никакво внимание. Доколкото за парите които получаваме може и да получавам двойно повече от лекарите това не засяга никого!!! Никой не е заплашвал Д-р Кючуков просто го помолихме да обърне внимание на детето. Доколкото влизането ни в Шоковата зала детето ми беше в безсъзнание и ние я носехме на ръце до там. И нас най-много ни ядоса бездействието им, и от там тръгна спора. Говорите ми за чужбина Вие някога бил/била ли сте в чужбина? Ходилили сте там на лекар за да видите държанието и вниманието на тези които са в чужбина и нашите тука. Не дай си боже това да се случи на вас, но някой ден ако се случи и на вас тогава ще разберете как сме се чувствали ние. Човек никога не може да остане спокоен когато става въпрос за детето му!

 9. Аз съм много доволна от Кючуков!!Браво прекрасен лекар колкото до тези които не го харесват пак опирате до него щом ви се наложи и тогава милвате очички.. но какво ли не прави хорската злоба отправена към успелите хора! Защото да си началник отделение си е огромен успех за който всички злоабари само могат да мечтаят хахах

 10. Абе каква е тази агресия къде по света пускат придружители в шокова зала лелеее информирайте се малко излагате се какви са тия своеволия да крещиш и да заплашваш… ужас докато няма арести и наказание така ще е ..

 11. Моя близка е била свидетел на част от случая и е видяла намесата на охранителната фирма начело с безскрупулният бивш катаджия Антон ,пиян като свирка е дошъл и е взел каквото му трябва.Гелов,до кога ще търпиш тези,които ,ти охраняват уж болницата ,а си вземат от нас пари за вход,а ни дават стари бележки.

 12. Каква охрана това е частна фирма която взема такса вход , защо тези пари не влизат в болницата .Общината защо спи ?

 13. абе тоя антон катаджията от с стойково е мезе-ник и т-по същество

 14. БОЙ МАМИЦАТА ИМ НЕКАДЪРНА,ДОКТОРИ ЛИ СА ТИЯ БЕ,НЕ ВСЯКА СЕДМИЦА,СУТРИН ОБЕД И ВЕЧЕР ДА ВИ БИЯТ МАЛКО ВИ Е ГАДОВЕ

 15. Лекарите си вършат работата. Но на нас все някой ни е виновен за нещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button