Правят българо-турски бизнес форум на високо ниво

Хасково

Областният управител Станислав Дечев прие генералния консул на Турция в Пловдив Хюсейин Ергани.

Турският дипломат заяви, че Хасково има специално място в двустранните отношения, защото Хасковска област отваря най-голямата врата към Европа за Турция. „Все по-голям брой турски туристи идват във вашата област през почивните дни, все повече хасковски семейства отиват на пазар в близкия град Одрин. Това са позитивни тенденции, които трябва не само да бъдат запазени, но и доразвити“, заяви генералният консул Хюсейин Ергани.

„Тракийският регион е сърцето на турската икономика, най-мащабните инфраструктурни проекти се реализират там, най-сериозните инвестиции в областта на логистиката са направени вече, затова е от взаимна полза бизнес-връзките между двата региона да продължат и да се доразвиват“, подчерта турският дипломат.

Той и областният управител разговаряха още за стимулирането на българския бизнес, и в частност на местния, след разрешаването на износ на месо от България за Турция. Двамата стигнаха до идеята за организиране на форум на високо ниво между турския и българския бизнес за реализиране на реални проекти в интерес на хората от двете страни на границата.

Дечев сподели, че е удовлетворен, че по основните въпроси на двустранното сътрудничество мненията им съвпадат. „Трябва да си помагаме, за да вървим напред. Затова само преди ден, аз и моят екип приехме делегация от турски журналисти от Одрин и избрахме да им покажем от друг ъгъл предимствата на нашата област“, подчерта Дечев. Той заяви, че Националният курорт Минерални бани е бил специална част от визитата на турската делегация, за да могат на място всички да се убедят в предимствата на минералната вода и възможностите за балнео- и спа- туризъм.

„Освен това историческите и археологическите дадености на нашата област също провокираха интереса на турските гости. Двустранните програми за партньорство и частните срещи между хората от двете страни на границата са пътят към приятелството, по който трябва да вървим“, категоричен е Станислав Дечев.

По-късно кметът на община Хасково Добри Бливанов също прие генералния консул Хюсейин Ергани. Беливанов и Ергани се обединиха около мнението, че близкото разстояние между община Хасково и Турция е предпоставка за много по-интензивни контакти, които биха били в полза на хората и от двете страни на границата.

Среща

2 коментара

  • Дечев да си затвори устата, защото ръси само глупости. Форум на високо равнище!!!! Смях, пълен смях и излагация.Турците опипват почвата и акъла на Дечев, за да си прокарат някаква пропагандна протурска идейка и да ни завладеят постепенно. Той Дечев е дащен и нищо неразбиращ – идеален за целта на комшиите.

  • Делеч-Палячев, от него нищо не зависи! Само отчитане на срещи1 и после доклади… И кое високото ниво на тая безсмилсена конушма?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.