Хасково

Осъдиха на 2 г. условно Георги Иванов за разрушаването на затвора

Условна присъда от 2 г. с 3 г. и 6 месеца изпитателен срок получи от Хасковския окръжен съд бившият кмет Георги Иванов.

Той бе признат за виновен, че през 2015 г. е дал разрешение да се премахне сградата на бившия хасковски затвор, построен през 1892 г. и обявен за паметник на културата с историческо значение.

На Иванов беше наложена глоба от 3000 лв. и лишаване от правото да заема ръководна държавна или обществена длъжност за срок от 3 г.

Съдът измени и мярката за неотклонение на Георги Иванов от парична гаранция в размер на 5000 лв., в „подписка“.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че делото бе образувано по внесения на 16 юни миналата година обвинителен акт. Разследванто беше поверено на Пловдивската окръжна прокуратура на главния прокурор Сотир Цацаров.

Община Хасково получи от държавата бившия затвор като военен имот с отпаднала необходимост. Години по-късно беше предприето събарянето на рушащите се сгради. По думите на Георги Иванов имотът не е получен като паметник на културата и такъв документ няма.

По делото прокуратурата цитира заповед от 14 май 2015 г., с която Иванов е наредил да бъде премахната сградата на бившия хасковски затвор на ул. „Дунав“, обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност категория „национално значение“, включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг, на стойност 89 000 лв., като е последвало разрушаването на културната ценност. Обвинението поиска 3-годишна условна присъда за Иванов.

След края на заседанието Георги Иванов не коментира пред медиите решението на съда. Неговият адвокат Константин Симеонов заяви, че ще я обжалват.

Съда

16 коментара

 1. Злобарите да завихрят едно хоро на площада и вкупом да плюят по Г.Ив., доволно мляскайки суджук. Дебили

 2. Целта беше да спрат Иванов от участие в избори за кмет, защото ще ги победи от раз и ще им се завие свят от загубата. Е постигнаха го, ха честито ви следваща 100 годишна партия и байовци Беливановци да ви водят къ тъмни бъднини.

 3. спокойно няма да победи даже и да се кандидатира. хасковлии не са дебили че пак да си натресат този сатрап за кмет.

 4. Нови висини на Хасковския съд.Миналата седмица обявиха за невинен оня даяджия с подкупите …сега Георги Иванов за виновен при положение че не е получавал от военното министерство културен паметник.. Сраммммм!

 5. Малко му е на тоя измамник. Да влиза вътре в затвора който не може да разруши. Имало справедливост на тоя свят. За всичките хора които стъпка и пропъди от Хасково. Не 2 години. 20 заслужава.

 6. Горе главата Иванов ние сме с вас.Този корумпиран герберски съд нищо неможе да ви направи. Все пак вие останахте в историята на тоя град. Много направихте а сегашните даже немогат да го подържат.

 7. Горе главата Иванов ние сме с вас.Този корумпиран герберски съд нищо неможе да ви направи. Все пак вие останахте в историята на тоя град. Много направихте а сегашните даже немогат да го подържат.

 8. Дядо Добри докато се чудиш нашите пари изтекоха,сега и и последния Зам.Кмет си хвърли кърпата,ред е Драго да царува и богатее,а вчера на ушенце вече от стая в стая се говори за следващия голямо събиране голямо нещо..Голямо умуване.

 9. Г.Иванов да възстанови затвора-музей, нали е дюлгер! Да получи комисионна /дарение/,да върне на държавата не 3000 лева според съда, а 89000лв.В двора на казармата за изпитателния срок да положи наказание – пасене на крави!!!

  1. Точно, един обективен и независим коментар…защо ако казваш за кусурите на един веднага те приобщават, че симпатизираш на друг?
   Гадни ботове

 10. Сиганите най-много плачат за Иванов, защото им асфалтира улиците, в квартала (Орфей) имат пазарчета, магазини, а да ги похваля много по-добри хигиенистки, чистачки по улиците са отколкото сиганета от другите градове. с метлите от другите градове сме виждали да се разхождат и т.н. , а и Георги беше подкрепен и от ДПС навремето. Хората имат работа и не ми се вярва вече да гласуват за лявото червено бкп, бсп. Умни са, не може да се отрече, но свежа кръв мисля, че трябва в бкп, бсп, А дпс те си се оправят от село Минерални бани. Щом успяха да открият университет ХСУ, за тях не мислим, те са оправни навсякъде, а и най-важното не им липсва-парите и здравето. А за нас, който и да спечели полза йок. Много еродирани юристи, лекари… в Хасково са на ръба на оцеляването, не всички де, а по времето на соца не че всичко е било ок, имаше диктатура, а сега-наркотици, хазарт, проститутки, ,, хубавото е, че отвориха границите , но за кои , за бкп-децата им р.1970 на държавна работа, сега децата им учат в чужбина, поне г-н Борисов, по времето на соца , Методи не е крал пожарни коли, то и бай Тошо не беше …, но 34 години имаше сигурност, имаше работа за всички, и за цигани, а сега , както и преди 1989 с малки изключения. Гледат ти минало, майка, баща, прадядо, хахаха, докато на запад може да си роб, но тези неща са непонятни за тях, но и там както казва една моя близка Селиме. Родило им се дете във Великобритания и занесли – торти, бонбони и … и докторите се събрали и им казали какво е това… А друга българка , дъщеря й живее в Испания, работи като лекар и там дори си има охрана и ако забележи подкуп, веднага навън… Целият свят е объркан, разбъркан и дайте инфо , кого ще настъпи най-после спокойствие, ред, дисциплина, поне малко, малко сигурност, както беше при Татово време, НИКОГА,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button