Външни публикации

Лекуващият с Корана и гадател родопчанинът Алейдин: Заради истински вярващи хора, които по-късно разбират за мен се връщам отново в Хасково да помагам

След завръщането си от чужбина и поради доказаната си работа, за тези, които ползват услугите му Алейдин за пореден път ще приема в Хасково на 21 и 22 ноември – вторник и сряда от 9 до 19 ч. чрез предварително записване на телефон 0877161248 и 0888849831.

Хора, които не вярват и не са сигурни в дарбата и способностите на Алейдин е желателно да не се обаждат и да си навличат хорски гняв и грях. Не забравяйте, че всичко се връща.

Алейдин Тахиров е най-младият ходжа в цяла България. Той е само на 38 години, родом от с. Бенковски, край Златоград, но от 15 години живее в Мадан, Смолянско. Зет е на къща, семеен, с две деца. Българо-мохамеданин е /помак/, с което се гордее. Завършил е ислямско духовно училище през 1999 година.

Понеже има и хора, които обичат да се гаврят и подиграват с такива неща, Алейдин се извинява предварително за това, че разпитва повече от къде е видял за него и е взел номера му. Поставете се на неговото място.

Алейдин моли само за сериозни обаждания, любопитни и невярващи да не го безпокоят, а само хора, които наистина имат нужда и вярват, че може да им помогне. Човек, който има страх и вяра във Всевишния и милее за семейството си, никога не би се подиграл със свещените книги и духовните лица. Всевишният вижда всичко, забавя, но никога не забравя. Тахиров казва, че по телефона не може да гледа и да помага на хората – и според Корана, това е шарлатанство.

– Алейдине, какво се случи с теб и как получи дарбата си?

– Усетих, че мога да помагам на хората през 2002 година, когато изпаднах за 5-6 дни в кома, без да има определена причина за това, тъй като въобще не бях боледувал. Лекарите в Златоград дори не вярвали, че ще оживея. Тогава – като на сън, ми се яви един много възрастен човек с бяла дълга брада, който ми проговори не на арабски или турски, а на български – може би защото съм българин-мохамеданин, помак, с което се гордея. Реших, че ми се е явил Господ Аллах, който ми каза: “Алейдинчо, ще те даря оттук-нататък с такава дарба, която ще ти позволява да гледаш на хората, да им помагаш, да откриваш болести, да разваляш магии, но в никакъв случай ти няма да правиш магии.” Оттогава започнах да се занимавам с това.

– Как гледаш на човек, когато дойде при теб?

– Когато човек дойде при мен, не го питам какъв проблем има, а започвам от миналото му, за да се увери той, че познавам, след това – за настоящето, бъдещето, здравословни проблеми, брак, деца, работа, магии, болести. Всичко казвам. Ако не е семеен, кога ще бъде, ако има имот за продаване/купуване – до колко време ще се осъществи сделката. Ако даденият човек има направена магия, мога да кажа къде е сложена, хвърлена или скрита магията, кой я е направил, дали е мъж или жена, първата буква на човека, дали е близък, роднина, комшия, колега и т.н. и за какво е направена, с каква цел. Ходжата може да гледа и да помага и на снимка на друг човек, стига да не е починал.

– Какви болести лекуваш чрез Свещената книга?

– Лекувам всякакъв вид заболявания чрез Корана, с изключение на ракови болести, диабет и тумори. Когато проблемът не е за мен, казвам на човека. Не съм като някои мои колеги, които злоупотребяват с доверието на хората и само и само да вземат парите, се правят, че могат да се справят. Обичам да пазя доверието на хората и за в бъдеще. Затова, когато не мога да помогна, казвам на човека да си търси лек на друго място.

– Трудно ли е да разваляш магии?

– Свикнал съм да устоявам, все пак 14 години се занимавам с това, въпреки че – признавам, понякога ми е трудно. Миналата година, когато развалях магии във Враца, на жена медицински работник, дори 3-4 минути не бях на себе си, прилоша ми и ме свестяваха с вода. Всеки човек може да ви каже, че имате магия. Виждате вече по телевизията какво става, но не от всеки файда ще видите. Искам да подчертая, че човек, който е патил от магии – вярва, който не е патил, не вярва и се подиграва.

– Всякакви хора ли идват при теб за помощ?

– Радвам се и се гордея, че ми се доверяват и продължават да ме търсят за пореден път хора от Общината, от съда, от полицията, от болницата, учителки, магазинерки са идвали при мен. Ако не са останали доволни, едва ли ще ме потърсят пак и ще водят техни близки и приятели.

– Много ли са страдащите хора в нашия край и има ли все още хора, които да се занимават с правене на магии?

– Когато лекувам дадена болест или развалям магии, го правя пред човека, за да види той с очите си, а не както правят колегите ми по телевизията със записи и колети по пощата. Това за мен не е редно и е един вид шарлатанство, според нашата религия. Когато развалям магия, правя и защита и давам гаранция, че оттук-нататък 7 години дадения човек магия не може да го хване, дори отново да се опитат да му направят. Девизът ми е: “Не обичам да се хваля, нека хората говорят за мен”. Ето вижте и прочетете и се позамислете какво са казали някои от тях след като са се обаждали след това по телефона да ми благодарят.

– Все пак, идваш от Родопите и имаш разходи, какви са таксите при теб?

– Човек, който наистина помага на хората публично обявява цените си в медиите, не ги крие като някои мои колеги от телевизията, които казват “Обади ми се след предаването.”

Който не ми вярва, нека влезе в интернет и ще види какви са отзивите за мен. Там ще види също, че аз работя най-евтино в цялата страна. Във всеки град на България цената е различна – все пак идвам от Родопите и имам разходи – за път, за хотели, да не говорим за храната. Не работя на космически цени, като някои мои колеги, за които говориха в “Господари на ефира” и в БТВ – Репортерите преди няколко месеца и които за едно гледане вземат по 150-300 лева, за едно разваляне на магия искат и изнудват хората от 1500-2000-5000 до 10 000 лева. Ако някой не вярва, нека провери и сам се убеди при какви цени работят колегите ми и колежките ми, които ги даваха в “Господари на ефира” по-миналата година.

При мен цената за едно гледане в Хасково е 60 лева, а когато лекувам дадена болест или развалям магии, се изчислява според данните на човека и според каноните на Корана, в зависимост от проблема или магията – дали са по-стари, или отскоро. Но моите цени не са космически като техните в хиляди левове.

Ако магията са развали в същия ден, когато съм гледал на дадения човек цената e доста по-ниска отколкото другия път.

С.С. от кв. „Хисаря“:

Аз също съм мюсюлманка. Няма и месец откакто ходихме при него, когато приемаше тук в Хасково. Мога да кажа – без да посещава жилището ми каза, че на сестра ми има направена магия, която й бяха направили от ден на ден да пропада психически, да се затвори в себе си и постоянно да е по болници. Беше й хвърляно и пръскано с вода от болен човек и вода от мъртвец на входната врата. Но след като с майка ми се доверихме и веднага решихме да помогнем на сестра ми и след като младият ходжа развали магията, не отиде и 10 дни виждаме, че няма такива болезнени състояния, като преди и се върна към света, започна да контактува с нас. Сърдечно благодаря, че много помогна на сестра ми. Бъди жив и здрав и все така да помагаш на хората. И Господ да ти помага, така както и ти помагаш на изпадналите в трудност. Човек наистина с дарба, от който ние намерихме лек. Препоръчваме го на хората, които имат нужда.

Т.Д. от село Книжовник:

В средата на април тази година ходих при младия родопски помашки ходжа, когато приемаше в Кърджали. Бях вече толкова объркана и отчаяна заради съпруга си, който се оказа, че и на него е имало направена магия изведнъж здравословни проблеми с вътрешни органи на тялото да му се увеличават. Не вярвахме вече и на доктори, защото изследванията му бяха чисти и не можеха да му открият заболяване. Така каза Алейдин без ние да му споделяме нищо. Когато започна да гледа каза, че мъжът ми му са направили черна магия с пръс от гробища, черупки от яйца и от утайка на кафе, които аз намирах за пореден път пред входната ни порта и хвърлени по двора. Но след като ние повярвахме на чутото от устата на ходжата и решихме да махне мръсотията вече 3 – 4 месеца виждам доста промяна в съпруга ми. Тези болести вече почти ги няма в него. Пожелавам на Алейдин най-вече здраве, късмет и берекет на него и на семейството му. За мен той не е шарлатанин и някой измислен като повечето му колеги.

К.А. от село Горски извор – Хасковска област:

След Гергьовден ходих при младия родопски лечител, когато приемаше в Пловдив. Беше ми писнало от зет ми, който от около 1 г. от ден на ден се пропиваше и тормозише дъщеря ми и внуците. Но след като моя бивша колежка настояваше да пробвам при него, за което не съжалявам и виждам, че благодарение на дарбата и силата на Алейдин зет ни отново си стъпи на краката.

Ц.В. от Любимец:

Не го хваля и не му правя четки, но се уверих, че в последните години вярата и надеждата помагат повече от медицината и докторите и съм много благодарна и се гордея, че познавам такъв човек като Алейдин Тахиров. Защото благодарение на него се радвам на момиченце на близо 2 г. Бях се отчаяла и за последно реших да пробвам с нетрадиционна медицина. От сърце му дадох парите, той ги заслужава, а пък вие ако искате ми вярвайте, ако искате ми се подигравайте. През 2013 г. есента ходих с майка ми и със съпруга ми в неговото родно село Бенковски до Златоград.

Back to top button