Външни публикации

Смели и живи цветове в грима за есен-зима 2017/2018

Сесил Сунай е родена през 1996 г. Тя е завършила хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ и в момента съчетава висшето си образование с практикуването на професионален грим.

– Здравей, на колко години реши, че искаш да се занимаваш с професионален грим?

– Един от първите ми спомени е как се катеря по скрина на майка ми взимам червилото й и слизайки го размазвам по чекмеджетата и след това по лицето си… От тогава съм пристрастена към грима.

Още от малка съм имала влечение към рисуването и модата. Винаги са ми били интересни сценичните костюми и гримове на филмовите и музикални звезди, след това завърших курс за професионален грим. Чувствам се щастлива, че имам професия, която съчетава моята любов към модата, изкуството и естетиката.

Грим– Кое е нещото, което най много ти харесва, свързано с гримирането?

– Безграничните опции – да преобразиш някого да изглежда толкова различно в зависимост от неговото моментно настроение или нужда.

– Каква е твоята запазена марка в грима?

– Обичам кожата да излъчва жизненост и здраве, да вдъхва самочувствие и увереност.

– Представи си, че клиент иска да й направиш грим, който не е за нея или няма да й отива. Как ще реагираш?

– Лесно се работи с клиенти, които знаят какво искат. От друга страна работата на гримьора не е само да гримира, но и да консултира и да дава идеи за най – подходящ грим.

– Кое е най-голямото предизвикателство пред един гримьор според теб. Може би да е в крак с бързо променящите се тенденции в грима и модата. Кои са новите тенденции в грима?

– Смелите и живи цветове доминират в грим есен-зима 2017-2018. Червилата отново ще бъдат тъмни, включително кафяви, нюанси на череши и сливи. Най-голямата тенденция при грима ще бъдат двуцветните устни. Този облик може да бъде създаден с две червила в една гама, но с различен оттенък.

– Това е интересна идея, която си заслужава да бъде изпробвана. Кой е любимият ти цвят в грима?

– Може би са няколко, за тази година зеленото беше доста модерно. Всички нюанси – от пастелно, нефритено зелено до наситения цвят на мъх имат място върху очите. Може да се нанесе бледо зелено върху целия клепач или да се направят „опушени очи“ с по-наситен нюанс. Зеленото подчертава цвета на очите и им придава дълбочина.

Грим

– Какво мислиш за очната линия?

– Очната линия може да се използва по всяко време и повод и стои много добре на почти всеки. През тази година както и предишните акцента се запазва върху очите. Цветовете могат да бъдат черно, среднощно синьо или др. Може да се размаже с пръста за по небрежен вид.

– На какво трябва да обърнат внимание булките и абитуриентките при избора на грим?

– Аз препоръчвам на булките да използват натурални и естествени цветове, които ще изкарат на преден план естествената им красота.

При абитуриентките има по-голяма свобода за избора на грим. Според тена, косата и цвета на очите могат да се използват светли, тъмни, топли или студени тонове.

– Кои са любимите ти марки за грим?

– За професионалните си ангажименти използвам продуктите на KRYOLAN, MAC, NYX,the Balm, L’Oreal Paris и др.

– Как комуникираш с своите клиенти ?

– Най-вече посредством Фейсбук страницата ми Shine Make-up by Sesil.

– Скоро отваряш свое собствено студио в центъра на града. Пожелаваме ти успех. Как се чувстваш?

– Благодаря, много съм щастлива.

Back to top button