Канят датския посланик за участие в колоездачната обиколка в Свиленград

Регион

Кметът на община Свиленград Георги Манолов прие посланика на Кралство Дания Н. Пр. Сьорен Якобсен.

Дипломатът, който отскоро е посланик в България, за първи път посещава Свиленград. Срещата премина в приятелски разговор. Кметът Манолов запозна госта си с характерните за района особености в различни области като бизнес, селско стопанство, трансгранично сътрудничество, история, култура и туризъм.

Посланик Якобсен остана впечатлен от ниската безработица в района и механичния прираст на населението в града, където младите хора са привлечени от разкриването на нови работни места най-вече в сферата на търговията, туризма, строителството и транспорта. Многобройните трансгранични проекти на община Свиленград с общини от съседните Турция и Гърция също предизвикаха интереса на посланика.

В края на срещата Манолов и Якобсен си размениха подаръци, а кметът покани дипломата, който като него е любител колоездач, да се включи догодина в традиционната за Деня на Европа колоездачна обиколка, стартираща от центъра на Свиленград и преминаващ през Гърция и Турция.

Haskovo.info припомня, че по-рано през седмицата посланика се срещна с кмета на Хасково Добри Беливанов.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.