Регион

Хванаха нелегална иракчанка в БМВ и грузински шофьор с фалшиви табели

Районна прокуратура-Свиленград наблюдава бързо производство спрямо Фадел А., на 34 г., и 32-годишният Сипан Д., сирийци по произход, живеещи във Великобритания, привлечени като обвиняеми за превеждане през границата на страната на иракчанка без разрешение, съобщават от държавното обвинение.

На 23 декември на ГКПП „Капитан Андреево“ от Турция в България влязъл лек автомобил БМВ с английски регистрационен номер, управляван от Фадел А. Като пътници в автомобила пътували обвиняемият Сипан Д. и иракската гражданка Руджин С. на 25 г.

При извършена проверка, дежурният граничен полицай установил, че снимката, поставена в документите за самоличност на иракчанката, не е нейна. Установено било още, че представеният от нея задграничен паспорт е преотстъпен документ. Районна прокуратура-Свиленград наблюдава и бързо производство срещу иракската гражданка Руджин С., привлечена като обвиняема за влизане в страната без разрешение на надлежните органи на властта.

Свиленградската прокуратура образува и бързо производство спрямо 38-годишния Лаша Г., гражданин на Грузия, привлечен като обвиняем за това, че използвал контролни знаци – регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство.

На 22 декември на ГКПП „Капитан Андреево“ за излизане от България в посока към Турция пристигнал лек автомобил КИА, управляван от обвиняемия. На моторното превозно средство били поставени немски регистрационни табели. От представеното свидетелство за регистрация на автомобила, дежурен граничен служител установил, че регистрационния номера в талона не отговаря на този, поставен на автомобила, управляван от обвиняемия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button