Любопитно

Представят Минерални бани на туристическо изложение в Истанбул

Община Минерални бани ще бъде представена на Международното туристическо изложение EMITT 2018 в Истанбул. Проявата ще продължи от 25 до 28 януари.

Минерални бани ще бъде позиционирана на щанда на Министерството на туризма, който ще бъде с площ от 108 кв. м. и е един от най-големите в централната зала, заедно с тези на Истанбул и Анкара. В края на миналата година Минерални бани стана победител в конкурса, организиран от Министерството на туризма в категорията „Община на 2017 г. за балнео и СПА туризъм“.

Работим съвместно с Турция по общи туристически продукти за далечни и перспективни пазари. Обсъждаме съвместни участия на изложения, както и провеждане на информационни дни на Турция в България и на България в Турция. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, като посочи още, че се планират опознавателни турове у нас за турски медии и туроператори. Целта на обиколките е гостите да се запознаят с възможностите за СПА и балнео, винено-кулинарния и културния туризъм.

Работим целенасочено, за да превърнем Турция в целогодишен туристически пазар за нас, заяви министърът. Турция се нарежда на 4-о място сред водещите туристически пазари на България. За периода януари-ноември 2017 г. у нас са дошли близо 600 000 турски туристи, като те се увеличават с 12,4 на сто в сравнение със същите месеци година по-рано.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button