Ученици питат Беливанов за качеството и цената на хасковската вода

Любопитно

Кметът Добри Беливанов се срещна с участници от клуб „Гражданско образование“ от ФСГ „Атанас Буров“.

Учениците са от 8 до 11 клас и за втора поредна година имат допълнителни часове по гражданско образование. Кметът ги запозна с работата на общинската администрация. Младите хора изразиха задоволството си от започналите реконструкции в кварталите „Бадема“, „Орфей“ и района зад ОУ „Св. Иван Рилски“ и ул. „Атон“, където ще има освен нови детски площадки, така също спортни площадки с изкуствено покритие и ново зацветяване и озеленяване.

ФСГ

Един от въпросите на участниците в клуб „Гражданско образование“ бе свързан с лошото качество на питейната вода и високата й цена. Добри Беливанов поясни, че цената на водата се определя от Държавна комисия по предложение на ръководството на ВиК дружеството, което пък е 100% държавно. Той припомни, че от Министерски съвет са отпуснати близо 2 милиона лева за справяне с кризата с водата в Хасково. Вече са готови част от новите осем дублиращи кладенци, в ход са обществените поръчки за изграждане на водопроводи. Това според специалистите от ВиК ще доведе до повишаване качеството на водата в града.

След като разбраха, че заседанията на общински съвет са публични, учениците изразиха желание да посетят някое от предстоящите.

Кметът Добри Беливанов пожела на младежите успех в училище и да сбъдват мечтите си. Той изрази надежда, че повечето от тях ще останат в родния си град, защото Хасково има нужда от млади и образовани хора.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.