Хасковски деца с награди от националния конкурс “Моите детски мечти”

Любопитно
Наградени

В София бяха наградени най-добре представилите се ученици в XVIII Национален конкурс “Моите детски мечти”, оранизиран от МОН и Национален дворец на децата.

НаградениКакто всяка година конкурсът цели да стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност на децата да споделят своите мечти в избраната от тях област на изкуството.

Възпитаниците на Школа по етнография при хасковския Младежки център се представиха достойно и се завърнаха с поредните си награди.

В раздел “Приложно изкуство”, трета възрастова група 8-12 клас от четири присъдени награди, хасковските деца се окичиха с две от тях: Румен Атанасов – осмокласник от ПГМЕТ “Стойчо и Кица Марчеви” зае трето място и ще кандидатства за националната стипенция по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. На Станислава Колева от 10 клас на ПМГ “Акад. Боян Петканчин” бе присъдена поощрителна награда.

Награда получи и ученичката от 4 клас на СУ “Васил Левски” Александра Атанасова. Тя бе класирана на второ място в раздел “Приложно изкуство” в малката възрастова група 1-4 клас.

 

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.