Президентът насрочи изборите в Криво поле за 20 май

Хасково

Президентът Румен Радев насрочи с указ частичен избор за кмет на хасковското село Криво поле за 20 май, съобщават от Централната избирателна комисия.

Haskovo.info припомня, че по-рано ЦИК реши да предложи на президента на България да насрочи частичен избор за кмет на селото. Това стана след като Общинската избирателна комисия в Хасково уведоми ЦИК, че с влязло в сила решение от 20 декември са прекратени предсрочно пълномощията на кмета на Криво поле Стойчо Стоев. Съгласно данни на ГРАО броят на населението по постоянен и настоящ адрес към 15 декември 2017 г. в Криво поле има регистрирани 926 жители по постоянен адрес.

До прекратяване пълномощията на кмета се стигна след като Хасковският окръжен съд потвърди условната присъда на районния съд срещу Стойчо Стоев от 6 месеца с изпитателен срок от 3 г. На 16 септември кметът бе хванат да шофира товарен автомобил с 1.58 промила алкохол в кръвта. Стоев е глобен със 180 лв., а книжката му е отнета за 6 месеца.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.