Спорт

Габриела Варнова се окичи с бронза при дебюта си на държавното по бикини фитнес

20-годишната Габриела Варнова от Харманли направи блестящо представяне при дебюта си на Държавното първенство в категория бикини фитнес в Пловдив.

Габриела тренира от 4 години и половина, а професионално се занимава с фитнес от няколко месеца. Учи в Академията на МВР, специалност „Гранична полиция“ втора година. „Страстта ми към фитнеса ме накара да започна да се занимавам професионално с фитнес и да потърся моя треньор Тихомир Трифонов от Стара Загора“, разказа за Haskovo.info Габи.

Фитнес

Моето участие беше в категория бикини фитнес като участвах, както при жените, така и при девойките. При жените станах пета, но независимо от това, че не взех медал, за мен беше огромно удоволствие и изживяване, защото беше първото ми излизане на сцена и успях да се насладя на този незабравим момент на макс. Победителката в моята категория стана и абсолютна шампионка на турнира. Каква по-голяма мотивация от това да направиш дебюта си с абсолютната шампионка на турнира. Запознах се с много момичета, които бяха много позитивни, усмихнати и мили, сподели впечатленията си от първенството красавицата.

Вторият ден от състезанието при излизането при девойките беше моят култов момент на сцената. Излязох с момичета на моята възраст, които по нищо не отстъпваха на състезателките от предходния ден. Мислих, че ще бъда по-спокойна от предходния ден, но напротив бях много по-притеснена. Станах трета и бях много щастлива, защото в нашия спорт да дебютираш с медал означава много, щастлива е Габриела.

Фитнес

По думите на медалистката, цялата подготовка преди състезанието – тренировъчни и хранителни режими, избор на бански, бижута и излизането на сцената е една неописуема емоция, която може да разбере само един състезател.

Най-голяма заслуга за моето представяне има моят треньор Тихомир Трифонов, с който работихме само 7 седмици преди състезанието, а това е изключително кратък период от време за такъв успех. Това показва колко голям професионалист е. Аз самата не мога да повярвам в каква форма влязох само за 7 седмици съвместна работа, което ме мотивира още повече да продължаваме да работим за следващи състезания. Благодаря и на Драгомира Китанова, в очите на която срещнах незаменима приятелка, един малък човек с голямо сърце, който има най-голяма заслуга за излъчването ми на сцената, което е от огромно значение за представянето на състезателите, признава момичето.

Благодаря и на останалите състезатели от Спортен клуб „Кобра“ – Стара Загора – Яна Грудова, за моралната подкрепа през цялото време, както и на миналогодишната ни абсолютна шампионка Ралица Кашинова, която не спираше да ме нахъсва. Благодаря и на нашата луда глава Руми Калоферова и на всички останали от семейството на Кобрите, на моето семейство и всички приятели, които ми даваха кураж в най-трудните моменти и не спираха да вярват в мен, благодарна е Габриела.

Фитнес

Следващата цел на Yamamoto team Bulgaria е Балканското първенство в Сърбия от 18 до 20 май, където харманлийката няма да участва, но ще отиде, за да подкрепи момичетата. А и да не забравяме, ние сме едно цяло, което не се разделя. Стискайте палци, а ние обещаваме, ще донесем медали на България, вярва Габриела Варнова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button