Любопитно

Милен Куманов представя книгата си за Стамболов в Хасково

Известният историк от БАН доц. д-р Милен Куманов ще представи в Хасково най-новата си книга – „Стефан Стамболов“.

Големият познавач и изследовател на живота и делото на изтъкнатия революционер, поет и политик идва по покана на Ргеоналния исторически музей и Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Срещата с автора ще бъде в четвъртък от 17:30 часа в лекционната зала на музея.

Кнгата не е поредната биография на Стефан Стамболов. Тя си поставя друга задача – да проследи идейната му еволюция от революционни към либерални позиции. Привлечени са и някои неизвестни факти, които позволяват да се хвърли нова светлина върху отделни моменти от драматичната му революционна и обществено-политическа дейност. Книгата бе пусната на пазара от издателство „Захарий Стоянов“ в поредицата „Дълг и чест“, която включва още издания, посветени на Васил Левски, Цар Калоян, Презвитер Козма, Баба Тонка, Панайот Хитов, Гоце Делчев.

Докторантът към БАН Десислава Костадинова пък ще говори за „Личния архив на Стефан Стамболов като извор за националната ни история“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button