Любопитно

За седми път канят деца и родители на празника „Здравей, лято!“ край Каснаково

За седма година от Коалиция „Да за Димитровград“ организират детския празник „Здравей, лято!“ при Светилището на нимфите и Афродита край село Каснаково.

Това обявиха на пресконференция кметът на димитровградското село Тодор Атанасов и Калина Монева от Коалицията. Целта е да бъде популяризирано светилището, като за предните година на празника то е посетено от над 6000 деца и възрастни. Сега празникът е посветен на Деня на детето и на героите, загинали за свободата на България и Христо Ботев. „Здравей, лято!“ започва в 10 часа на 2 юни, като има организиран безплатен транспорт. Автобуси тръгват в 9:30 часа от димитровградската автогара, както и от селата, дали заявки.

Пресконференция

Акцент тази година е библиотеката на открито, в която Наташа Маринова от читалището в Меричлери ще чете 12 български книги. Предвидени са ателиета по живопис, приложно изкуство, грънчарство, дърворезба, плетки, плъстене на вълна. Чепкане на вълна, предене на хурка, маганене на памук и още много неща ще покажат в етнографски кът от читалището в Каснаково.

Ще има детско шоу с актьори, аниматори, батут, влакче, игри с много награди, закуски, вода, както и тениски с надпис „Аз обичам Каснаково“.

Целта на празника, обърнат с лице към децата, е да събуди светилището. Финансирането е изцяло с възнагражденията на общинските съветници от Коалиция „Да за Димитровград“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button