Младежкият център с безплатно “Забавно лято” за децата

Любопитно
Деца

Младежки център организира традиционните летни занимания за деца “Забавно лято”, съобщават от общината.

В тях се включват ученици от 1 до 4 клас. Участието в “Забавно лято” е безплатно.

Забавното лято започва на 11 юни, когато децата ще имат възможността да се запознаят с дейностите на центъра.

На следващия ден Камерен оркестър Хасково е подготвил интересен открит урок с участието и на децата “В света на музиката”. Има ден и за запознанство и занимание с музикантите от Народния оркестър на общината, тогава малките ще разучават и народни танци, а в друг ден на музиката ще се занимават с “Приказки за джаза”. Програмата предвижда още екоигри – Аз обичам природата съвместно с РИОСВ Хасково.

В заниманието избери си професия освен, че ще се запознаят с различните професии, учениците ще видят представлението “Зъбки бели като гъбки”. Във втори ден на професиите децата ще се срещнат с артисти от Драматично куклен театър “Иван Димов”, а в третия ден на професиите пък е среща с пожарникарите, ще научат повече и за космонавтите, а в друг ден на избери си професия има предвидено посещение във военното поделение.

В единия от дните със занимание млад пътешественик мачуганите ще пътуват до терариума в Минерални бани, друг ден е планирана екскурзия до свиленградското село Мезек, има и още една екскурзия до Извора на нимфите в димитровградското село Каснаково.

Има и ден за игри наречен “Игри в градската градина”. Тогава аниматорите от Младежки център ще припомнят представят и научат учениците на игрите от улицата, които са забавлявали техните родители и дори баби и дядовци – дама, скачане на ластик и други.

Интересен ще бъде и урокът по етикет в Професионалната гимназия по туризъм “Александър Паскалев”. Там малките ще научат основни правила за поведение на масата, за сервиране и хранене. В друг от дните малчуганите ще се забавляват в ателие “Месим хляб”, където ще могат да се научат да правят истински хляб, а в заниманието “С парцал и глина” ще се учат да моделират.

В заниманията се включва и Регионалният исторически музей Хасково с урока “В света на историята”. Участниците в забавното лято на Младежкия център ще откриват съкровища в музея, за да се запознаят с историята на региона.

По начин подходящ за деца опасността от наркотиците ще бъде представена в един от дните за занимания от специалистите от Превантивно-информационен център, центъра по наркотични вещетва и Българския червен кръст

Заниманията в Младежки център приключват на 6 юли с плажна фиеста на един от басейните в парк Кенана.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.