Шест училища в Хасковско са сред иновативните на България

Хасково

Шест училища в Хасковска област попаднаха в списъка на иновативните училища в България, одобрен от правителството.

Това са хасковските Езикова гимназия „Асен Златаров“, ПГДС „Цар Иван Асен II“, ПГТ „Александър Паскалев“, ОУ „Св. Климент Охридски“, димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“ и харманлийското СУ „Неофит Рилски“.

В списъка са 290 учебни заведения, от 103 населени места, 90 общини и 28 области. Той е приет, след като до 31 януари в Министерството на образованието и науката училищата представиха своите проекти за иновации. Те са насочени към разработване и въвеждане на иновативни елементи по отношение на организацията или съдържанието на обучението, организиране по нов или усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване, както и разработване по нов начин на учебно съдържание, учебни програми и учебни планове, съобщават от МОН.

Иновативните процеси, описани в проектите, ще бъдат с продължителност до 4 г. и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. Определени са целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците, като не са допуснати проекти, чрез които се внушават верски убеждения и тяхното практикуване.

3 коментара

  • Ето пример за иновативност!

   Професор Скорчев влича в кабинета на доцента и вижда една русокоса студентка да му прави свирка.
   -Какво става тук, колега?
   -Ами, пробваме нов метод на обучение!
   – Правилно! Това е единствения начин да се вкара нещо умно в главата на блондинка!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...