Любопитно

„Щастието“ на Илка Александрова завладява меломаните в разгара на лятото

Меломаните обикновено свързват народната певица Илка Александрова с нейните хитове в народната музика – „Търновска царица“, „Прочу се Дана Юрдана“, „Танцувай Пагане“.

Сега за първи път в своето творчество, иновативната изпълнителка на съвременна авторска фолклорна музика представи на своята публика песен в диско ритъм. Видеото на танцувалната денс песен – „Щастието“ грабна почитатели и фенове от различни поколения и за броени часове песента доби популярност в българския ефир и социалните мрежи. Певица с красив, благороден тембър и специфична неподражаема орнаментика, Илка Александрова доказва, че каквото и да запее докосва сърцата на публиката и се радва на небивал успех.

По традиция музиката и текста е написан от самата изпълнителка, а за аранжимента на новите песни тя се е доверила на талантливия композитор и виртуозен музикант, акордеонист Райко Севов. Певицата записва новия си албум, носещ заглавието на хитовата песен „Щастието“, който съдържа 10 авторски композиции. Хитовата певица пее винаги на живо с бенд от талантливи музиканти и танцова формация.

На 27 септември с концерт в Ямбол Илка Александрова ще направи първото представяне на песните от новия албум. Щастлива ще бъде публиката и в следващите градове – на 17 октомври във Варна, зала „Аула“, 25 октомври в Русе, 6 ноември в Първомай, където ще бъдат изпълнени новите песни, носещи неотразимия стил, лирика и въздействие на най-актуалното име в българската народна музика Илка Александрова.

С особено вълнение певицата и нейният „Ilka Grand Orchestra“ предстои да обявят датата за концерт – представянето на албума „Щастието“ в Зала 1 на НДК в началото на 2019 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мики
мики
13.08.2018 0:49 0:49

Страхотна певица с много хубави песни.Поканете я за панаира да пее.

Анонимен
Анонимен
15.08.2018 20:34 20:34

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ЧАРОВНАТА И ТАЛАНТЛИВА ПЕВИЦА.НЕКА ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ РАДВА С ХУБАВИТЕ СИ АВТОРСКИ ПЕСНИ.ТЯ НЕ Е ИМАЛА И НЯМА И ДА ИМА ЛОША ПЕСЕН.ПОЖЕЛАВАМ ДА ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД И НАГОРЕ.БРАВО НА ИЛКА АЛЕКСАНДРОВА.

Бинева
Бинева
04.09.2018 14:29 14:29

Каквото и да се каже за неотразимата Илка Александрова ще бъде малко. Всяка следваща песен от хубава по-хубава.Голямо браво и да продължава да ни радва с този красив и уникален глас !

Back to top button