Ретросалонът вече с Акт 16. Главният архитект: Ще работя за обикновените хора

Хасково

Ретросалонът на пътя между Хасково и Димитровград вече е въведен в експлоатация, съобщи за Haskovo.info главният архитект на общината Тодор Грозев.

Акт 16 на обекта е изданен от Тоня Маркова, която временно бе главен архитект заради болничния на уволнената по-късно Деляна Панайотова.

Haskovo.info припомня, че през юни Хасковският административен съд отмени мълчалив отказ на главния архитект Деляна Панайотова за въвеждането в експлоатация на Ретросалона. Делото бе по жалба на фирма „Ретро авангард“, която е на Павел Иванов, който е син на екскмета Георги Иванов. От съда върнаха делото на главния архитект за изрично произнасяне.

След дисциплинарното уволнение на Панайотова от общината обявиха мотиви, сред които бе и осъждането на общината заради Ретросалона.

Архитект Грозев коментира пред Haskovo.info, че все още навлиза в работата. Той беше назначен на 9 август на трудов договор до провеждането на конкурс.

Архитект

Тодор Грозев заяви, че досега е трябвало да придвижи много забавена поща. За санирането също всичко е придвижено. Той коментира, че няма нещо непоправимо заради липсата на титуляр.
Арх. Тодор Грозев е от Хасково и досега е работил на частна практика. За него най-важни са обикновените хора, на които в рамките на закона трябва да им се придвижат документите. Незаконното строителство до голяма степен е породено от тежката бюрокрация, допълни главният архитект.

12 коментара

 • Грозев е супер точен човек. Едно изключително попадение за главен архитект на Хасково. Хем си е от тук хем си знае наболелите въпроси. Наистина се радвам за това, че най- после някой който разбира е главен архитект.

 • Ха,на БАС ,че архитект Грозев е член на ГЕРБ!!!
  НЕ ОСПОРВАМ КОЛКО Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ…..

 • Сигурно е Герблераст и сигурно няма да има конкурс ако обаче има той ще епредрешен тия номера са ясни вече и на пеленачетата Щял да работи за обикновените хора ХАЙДЕ ХОЛАН то и БОКО и ЦЕЦО всеки ден това разправят ама си пълнят гушите кото пеликани

 • Точно така, незаконното строителство е породено от тежката бюрокрация и чакането с години на разрешително за строеж и то не за нов , а и за ремонт даже. Държавата подхранва тези процедури като няма наблюдателност на местно ниво. Надявам се да има надежда за обикновенният човек(гражданин)! При нормални условия и срокове всеки нормален човек ще си пуска документите и ще иска всичко да му е изрядно- при нормални….Надеждата умира последна , ще поживеем и ще видим!

 • „Ретросалонът вече с акт 16“! „Ще работя за обикновените хора“! Всичко се връзва точно. Някой може ли да каже и името на „обикновения човек“.

 • арх. Тодор Грозев не е и не е бил член на никоя партия. Не съм чувал някой от архитектите в Хасково да е член на партия.

  • Архитекта беше Боби, аллах да прости, господ също. Когато нямате вярна информация, моля Ви не пишете коментари! „Една жена казала…………“

 • Това ли е мисията на живота му да дойде и да даде акт 16,браво може да си отива заедно с чичко кмет.

 • Да не забравиш себе си , ей!Една година имаш само!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.