Любопитно

Награди за групи от Хасковско на „Богородична стъпка“

Наградата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка`2018“ се присъжда на Народно читалище „Тракия 2008“ и Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ от Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на общината – организатор на традиционната изява, за коятo Haskovo.info писа.

В продължение на два дни хиляди гости от цялата страна се наслаждаваха на българските музикални, певчески, танцови и етнографски традиции по време на събора в курорта Старозагорски минерални бани.

Над 4000 участници на две сцени си оспорваха и Наградата на Съюза на Тракийските дружества в България, която бе присъдена на читалище „Съзнание 1890“ от с. Жълти бряг, община Стамболово.

Наградата на Тракийско дружество „Одринска епопея“ в Стара Загора отиде за изпълнителите от читалище „Н. Й. Вапцаров 1961“ в Маджарово.

Журито отличи и любители на фолклора от с. Елена, Минерални бани, Горски извор, Навъсен, Бряст, Върбица, Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button