Любопитно

Показват втория по големина в света кристален череп в музея за празника на Хасково

Регионалният исторически музей в Хасково се включва с няколко прояви в празничната програма за Дните на Хасково, съобщи на пресконфренция директорът Пенко Добрев.

На 6 септември от 10:30 часа във фоайето на музея ще бъде открита фотоизложбата „Хасковци, завършили образованието си в европейски университети в края на 19 и началото на 20 век“.

На 7 септември от 17 часа в изложбената зала се открива „Втория по големина в света кристален череп и представяне на минерали“.

На 8 септември от 11 часа се открива временната експозиция в зала „Нова история“ – „Хасково от края на 19 до средата на 20 век“. Хасковлии ще получат и новия фотоалбум „Левски, революцията и хасковската фамилия на Хаджи Иванчо Минчев“ с автор главният уредник д-р Красимира Узунова.

На 10 септември от 17:30 часа в зала „Археология“ ще се проведе дискусия за развитието и перспективите на хасковската крепост с участието на проф. Пламен Павлов.

Добрев допълни, че през септември Паскалевата къща ще работи в четвъртък, петък и събота от 10 до 17 часа. До края на месеца се очаква във всички зали на музея да има безплатен интернет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button