Няма криза за учители в Хасковско, въпреки десетките свободни места

Хасково

Няма криза за учители в Хасковска област седмица преди началото на първия учебен ден, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Само през миналата седмица в региона бяха обявени над 70 вакантни места за преподаватели. Учители продължава да се търсят в Хасково, Харманли, Димитровград, Свиленград, Тополовград, Ивайловград, Симеоновград. От РУО уточниха, че за всички свободни места има кандидати. Очакванията са те да бъдат заети.

В същото време в няколко училища завършват ремонтите. След 17 септември в ремонт ще са общежитията и работилниците на хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“, както и дворовете на няколко училища, сред които димитровградските ПМГ „Иван Вазов“ и ОУ „Алеко Константинов“.

4 коментара

  • А защо пак се искат пари от родителите въпреки че е забранено със министерска заповед?

  • Пари се искат за здраве и за Бог да прости, а за заглавието – Няма глад, въпреки липсата на храна! Карай да върви! Да сме живи и здрави! А на родителските срещи всички сте с камери на мобилните си телефони и снимайте как Ви искат пари и защо!

  • Защо ръководството на училище Христо Смирненски не казва на родителите класните ръководители и паралелките на първокласниците до идването на първата родителска среща.

  • Защо, защото не са за казване това е една от причините да останат със четери паралелки първи клас, от кол и въже има даскалици не могат да говорят добре български, други с говорен дефект…. Смирненски стана циганско училище.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.