Любопитно

Честват 10 г. от създаването на читалище „Просвета“ в Одрин

От снощи започнаха честванията на 10 г. от създаването на читалище „Просвета“ в Одрин.

Годишнината бе отбелязана в Свиленград, защото одринското просветно средище е първото читалище извън пределите на България, създадено като клон на свиленградското „Просвета 1870“, съобщават от областна администрация.

Сред официалните гости на тържествения концерт бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков, областният управител Станислав Дечев, почетният председател на Съюза на читалищните дейци проф. Стоян Денчев, представители на генералното консулство в Одрин, стотици свиленградчани. Домакин на форума беше кметът на граничния град инж. Георги Манолов. Градоначалникът и читалищните дейци, допринесли за основаването на българското читалище в Одрин получиха специални отличия.

В събота честванията продължават в Одрин. Дечев ще бъде гост на тържественото отбелязване на 10-тата годишнина от възстановяването на българската православна църква в турския град „Св. св. Константин и Елена“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button