Хасково

Хасковски прокурор участва в семинар за наказателното право в ЕС в Мадрид

Прокурор Санко Банчев от Районна прокуратура-Хасково участва в тридневен „Годишен семинар в областта на наказателното право в Европейския съюз“ в Мадрид, Испания, съобщават от държавното обвинение.

На обучението са представени и обсъдени проблеми и актуални теми във връзка с взаимодействието и международното сътрудничество между страните-членки на Европейския съюз. Те се отнасят за допустимостта на воденето на паралелни наказателни производства в държавите-членки, водене на електронно „online“ разследване и приобщаване на така получените доказателства в рамките на съдебното производство (кражба на данни и измами с банкови карти), разследване на дела, свързани с криминални парични потоци и неправилно използване на криптирана валута – биткойн и др.

В семинара участваха 17 магистрати от България, както и техни колеги от Испания, Поругалия, Белгия, Дания, Германия, Холандия, Франция, Великобритания, Финландия, Швеция, Румъния, Латвия и др.

Проявата се организира от Академията за европейско право по проект „Иновативни продукти и услуги в обучението, предоставяно от Националния институт по правосъдието“, финансиран от Оперативна програма „Добро Управление“, съфинансирана от ЕС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button