Любопитно

Представят 55 атрактивни обекта в Хасковско на Черноморския туристически форум

Туристическият информационен център ще представи туристическите обекти на община Хасково от 25 до 27 октомври на Черноморския туристически форум във варненския курортен комплекс „Св. Константин и Елена“.

С щандове на изложението ще участват и общините Свиленград и Минерални бани. Идеята е трите общини от Хасковска област съвместно да представят възможностите за организиран и индивидуален туризъм в региона пред туроператори и екскурзоводи.

Всички значими туристически забележителности в региона ще бъдат промотирани чрез Карта на област Хасково, в която са включени общо 55 атрактивни културно-исторически обекта от местно и национално значение.

Мотото на представянето на ТИЦ – Хасково ще бъде „Хасковска област – хилядолетен културен и исторически мост между Изтока и Запада“.

Целта на участието е да бъде привлечен интереса на туроператорите от черноморието за вътрешен туризъм, както и да се популяризира богатото културно-историческо наследство на хасковския регион, който още от дълбока древност е бил важен търговски и културен кръстопът между Европа и Азия.

Проявата се организира от Варненска туристическа камара, община Варна и Министерство на туризма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button