НОИ: Пенсионерите в Хасковско са намалели до 74 303

Хасково

Пенсионерите през октомври в Хасковска област са 74 303. Това показват данните на Националния осигурителен институт за региона. В сравнение с 2017 г., когато средният им брой е бил 74 396, намалението е с по-малко от 1%.

Минимално намаление се наблюдава и при средния основен размер на водещата пенсия. За текущия месец той е 306.76 лв., докато през миналата година е достигнал стойности от 313.12 лв. Средната основна пенсия в областта е с близо 2% над тази за цялата страна.

Средният размер на сбора от получавани пенсии, включително и добавките, на един пенсионер през този месец в областта е 357.65 лв., което е с 1.5% по-ниско от отчетения за страната.

През август териториалното поделение на НОИ в Хасково е изплатило парични обезщетения за безработица на 2020 лица. Средно дневният размер на получаваното от тях обезщетение е 19.01 лв.

Съгласно Кодекса за социално осигуряване паричните обезщетения за безработица се изплащат за работните дни от месеца, за които се полагат. Преводите към банките се извършват веднъж месечно на 15-то число за предходния месец.

2 коментара

  • Пенсиоинерите намалявали Ами то това е целта на всички правителства до сега Ефекта ще е пълен пако герберите успеят да ликвидират всички пенсионери разбира се оставяйки само ГЕРБпенсионерите за да ви4кат УРА

  • Уморихте ги тия хора(пенсионерите) от глад и лишения,дали труда и живота си за тази страна,за да развъждате и изхранвате манг.лите.ПУУУ …НЕ ВЪ Е СРАМ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.