2000 лв. глоба за мъж, излъгал на телефон 112 за убийство и обир на банка

Регион

Димитровградчанин е глобен с 2000 лв., защото е излъгал оператора на спешния телефон 112, че има убийство и обир на банка.

Това станало миналото лято при две обаждания на тел. 112 в рамките на няколко часа. Глобата е от началника на димитровградската полиция, като мъжът я обжалвал пред Районния съд, който я потвърдил. Следва обжалване пред Хасковския административен съд.

Димитровградчанинът твърди, че всъщност е искал да подаде сигнал за неправилно паркиран камион. Операторката на тел. 112 го размотавала и твърдяла, че за да го свърже с дежурния в полицията, трябвало да има убийство или обир.

Глобата за такива лъжливи сигнали е от 2000 до 5000 лв. Хасковският административен съд приема, че наказанието за мъжа е правилно и го потвърждава, като решението е окончателно.

2 коментара

  • Правилно е решението на съда!Аплодисменти за съдията! Не виждам за какво трябва да е глобен след като няма други пострадали.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.