Регион

Отнемат останалите живи деца на семейството с починалото 15-дневно бебе

Останалите живи деца на семейството с починалото 15-дневно бебе в Харманли ще бъдат отнети и предадени на приемни семейства. Решението е на социалните служби, които вчера са свикали координационен съвет по случая.

Къщата в Константиново, където живеело семейството преди
Къщата в Константиново, където живеело семейството преди

Това е третият случай на починало дете в това семейство. Те имат общо 12 деца. Последният случай на смърт преди сегашния е от 2012-та година. Тогава семейството е живеело в симеоновградското село Константиново. Починалото дете е било на 5 месеца. Според експертизата то е било болно и недохранено.

Тогава социалните отнеха останалите 5 деца на семейството и ги предодаха на вуйна им. По-късно те са вписани в регистъра за осиновяване. Семейството така и не ги е взело обратно.

Междувременно са се родили нови 5 деца. През 2016 година семейството идва да живее в Харманли. Тогава социалните получават сигнал, че едно от децата, което е на 1 месец, не наддава и започват наблюдение. Година по-късно анализът показва, че всичко е наред и семейството се грижи добре за децата си.

До тази година, когато на 2 ноември 15-дневното бебе почина в болницата, където бе доведено в критично състояние. Причината за смъртта е белодробна инфекция. След заседание на съвета вчера е взето решение 4-те деца, които семейството отглежда в момента също да бъдат отнети.

Социалните отнеха 5-те деца на семейството, чието бебе почина от глад

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Загрижен бъдеш родител
Загрижен бъдеш родител
06.11.2018 13:25 13:25

Заслужават го

Загрижен бъдеш родител
Загрижен бъдеш родител
06.11.2018 13:26 13:26

Заслужават го

Гаврош
Гаврош
07.11.2018 9:20 9:20

Ще си направят нови пет.След 20г.в България,ако все още я има на картата, то 70% ще са цигани , турци и помаци.Българският етнос изчезва.

Бат Валю
Бат Валю
08.11.2018 14:04 14:04
Отговор до  Гаврош

По-добре да са 70% цигани, турци и помаци. Само да не са гавроши.

Back to top button