Любопитно

Тракийци с празнична програма, представят новия сборник „Тракия“

Празнична програма изнесоха по случай Деня на християнското семейство в хасковското тракийско дружество „Георги Сапунаров“ с участието на читалище „Тракия 2008“.

Слово за празника изнесе Красимира Узунова от Регионалния исторически музей. С две песни се представи фолклорна група „Тракийска дъга“. От клуб „Любители на изкуството“ изпълниха рецитал, в който участваха Катюша Димитрова, Генка Канева и Людмила Рачева.

Тракийци

Утре в зала „Хасково“ ще бъде представен том 8 на сборник „Тракия“. За достойнствата на поредното издание на Тракийския научен институт, филиал Хасково, ще говорят проф. д-р Пламен Павлов, доц. д-р Николай Кънев, временно изпълняващ длъжността декан на Историческия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и д-р Елена Алекова.

Тракийци

Музикален щрих ще внесе дамската вокална група „Ручей“ при ансамбъла за народни песни и танци „Китна Тракия“.

Новоизлезлият сборник е посветен на 105 г. от Балканските войни. В него са публикувани статии от учени, специалисти от музеи и държавни архиви, краеведи, документални разкази спомени с историческа стойност.

Както Haskovo.info писа, сборникът е издаден с финансовата подкрепа на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button