Вдигнаха цирк до паметника на Родопци в Хасково

Хасково

За пътуващ цирк, който се е настанил до паметника на 10-ти Родопски полк в Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Хората се възмущават, че цирка с всичките му животни и отпадъци е толкова близо до паметника-светиня. Отделно, той се намира почти в центъра на града.

Кметът Добри Беливанов коментира пред Haskovo.info, че вдигането на цирка на това място е станало с разрешение на Архитектурата. Проблем за Хасково било, че няма достатъчно свободни пространства за подобни временни обекти. Преди циркове са се разполагали до пътя след жп гарата, малко преди КАТ, както и зад ПМГ „Боян Петканчин“, където според кмета също не е подходящо. Другият вариант е на Кенана, но пък там било много далеч от града. „В крайна сметка циркът е забавление за децата, а и той ще остане само няколко дни“, завърши Беливанов.

ИЗПРАТИ НОВИНА

11 коментара

 • Що, бе бай Добри, кво пречи да е до Математическата или на Кенана? Как на 8 септември там е панаира?

 • не е истина трябва да си безмерно тъп за да направиш цирк на такова свято място . нищо лично срещу цирка, проблемът е в главата на общината

 • Как по-точно ви пречи този цирк? Дори не знаех, че там има паметник. Що не гледате по-позитивно на всяко едно нещо, а все търсите кусури?
  Ааа и получавате златен медал за най-тъпи статии.

 • Този паметник бе открит на 13 март 2013 г. В продължение на 5 години нито общинската, нито областната управа не направиха нищо, за да се облагороди района около паметника. Ако бяха направили парк около паметника, с детски площадки, с подходящо кафене и пр. паметникът щеше да е социализиран. Сега той почти не се вижда от обраслите около него храсти. Двете оръдия са ръждясали, а е необходима една кутия боя, за да се боядисат. СКоро мургавите ни съграждани може да започнат да ги разфасоват. Почистването от ръждата и боядисването им могат да го направят безплатно и от местното военно поделение. А пропо, къде са: запасното войнство, ветераните от войните и пр. патриотични организации? Т.е., проблемът не е в цирка, а в бездействието на управниците на града и областта. Ако районът около паметника бе облагороден, сега нямаше да коментираме разположението на цирка. А места в Хасково щяха да се намерят, напр. на Ямача, а и на други места.

 • Добре, че дойде цирк за да бъде почистен терена от храсти и отпадъци, лично от балконът си наблюдавах как хората правят оборка и почистват преди да вдигнат шатрата. А на журналистът написал тази статия ще кажа следното, вместо да търсиш лесната сензация, да беше изгледал спектакъла, има артисти от Киргизстан, страхотни номера с животни, невероятен номер с фолклорни мотиви и една страхотна празнична обстановка това трябваше да бъде отразено в статията. Скъпи съграждани поради вашето невежество ще ви открехна, че е строен цирк на Червеният площад в Русия, в Колизеума в Италия, това все пак не е катун, а институция правеща изкуство и няма нищо лошо да бъде там, точно там, но цирка ще си тръгна, а ние пак ще чакаме да дойде цирк, за да почистят храстите!!!
  п.п. Непременно постете спектакъла, заслужава да се види, подарете си празнично настроение, артистите са страхотни.

 • Ами да направят парк , бе другари гербаджии.Управлявате вече 3 години. Преди 3 години тоя имот не беше общински. Нали вашият вожд Боко го прехвърли на вашия кмет бай Добри. Какво ви пречи да направите?

 • Извинявам се Много,но къде се намира този паметник никога не съм го виждала в Хасково.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.