Провеждат Мисия „Скаут“ в 4 училища

Любопитно

Да се стимулира практикуването на активен начин на живот на децата – това е целта на инициативата Мисия „Скаут“ на хасковското сдружение „Шанс и закрила“. В нея ще бъдат привлечени ученици на възраст от 10 до 13 г. от училищата „Паисий Хилендарски“ в Хасково , „Иван Вазов“ – Свиленград, „Христо Ботев“ – Левка и едноименното училище в Любимец.

10 специалисти ще бъдат обучени да прилагат програмата „Аз съм скаут“, където се казва: скаутът е полезен и помага на другите. Децата ще се запознаят със същността на скаутското движение, ще придобият умения за работа в екип, чувство на отговорност, грижа към природата. Придружени от педагог, малките скаути ще засадят дръвчета, ще почистят училищния двор, ще посетят социални домове за деца в риск.

Дейностите на Мисия „Скаут“ ще приключат през юни тази година. Те са подпомогнати от голяма търговска верига в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум – София.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.