Нови вековни дървета в Хасковско, разчистиха незаконни сметища

Регион

Със заповед на министъра на околната среда и водите е обявено за вековно едно дърво от вида Космат дъб, намиращо се в землището на харманлийското село Черепово, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково.

През декември е внесена в МОСВ документация за проведена процедура за обявяване на още 5 вековни дървета, едно от които в землището на тополовградското село Орлов дол и 4 в Хасково, които също следва да бъдат обявени със заповед в законоустановения срок. През месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища – две в землището на Кърджали и две край Симеоновград. На „Зеления“ телефон през месеца са постъпили два сигнала.

От РИОСВ през декември са извършили 43 проверки на 43 обекта. Дадени са 10 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 900 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 5734 лв.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.