Свиленградски ученици в лабиринта на праисторията

Любопитно

Петокласници в Свиленград изработиха копия на праисторически култови фигурки и амулети, намерени по нашите земи.

Преди това те изслушаха археолога в Исторически музей Ирена Русева, която върна децата хилядолетия назад във времето на Праисторията. Направени не от кост или глина, а от солено тесто, амулетите ще бъдат изпечени, и на следващата сбирка ще бъдат връчени на децата. Практическото занятие прави по-трайни знанията за една отминала епоха, твърдят специалистите.

Занятието беше първото от 6-месечния проект на свиленградския музей „Из лабиринта на времето“, финансиран от Министерството на културата. Целта на програмата „Музеят като образователна среда“ е да провокира интереса на децата към историческото наследство, неговото проучване и популяризиране

През пролетта е предвиден открит урок по археология край долмена при село Левка. Оцелелият през вековете мегалитен паметник засега не е добре познат не само на децата, но и на местните хора и на туристите.

Свиленград

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.