Любопитно

Интернет платформа рекламира села от Хасковска област

Димитровградското село Райново е вписано в нова интернет платформа „Селоводител“, която разпространява профили на български села и градове.

Акцентът е поставен върху селата, тъй като отдалечените и селските райони са най-често засегнатите от процесите на обезлюдяване. Българските села притежават изключително голям потенциал, който към момента остава неразкрит, отбелязва инициаторът Андрей Новаков, евродепутат.

„Селоводител“ цели да рекламира българските селища из цяла България, Европа и САЩ. Чрез изключително опростен графичен модел всеки профил на селище показва неговите най-силни страни и определящите фактори за бъдещи посетители, туристи и инвеститори. Отбелязани са качеството и бързината на интернет връзките, близостта до здравно заведение и главна пътна артерия, наличието на селскостопански земи и други терени, а също търговски обекти за продажба или отдаване под наем.

Райново фигурира и с домакинството на традиционните си прояви като национален воден поход по Марица, фестивал на алтернативното кино „Защитени светове“, регионални празници, бране на билки в Райновската гора, среща на гъбари.

Платформата „Селоводител“ е напълно безплатна и всеки може да създаде профил на избрано от него българско селище. Споделените снимки ще направят профила по-популярен и посещаван, което ще позволи на много хора да изберат твоето селище за свой нов дом, инвестиции или почивка, казват създателите на социалната мрежа.

Хасковска област присъства в платформата с още села. Сред тях са ивайловградските Хухла с 31 жители и Мандрица с 40, свиленградското Маточина, стамболовското Тънково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button