Любопитно

Гигантските мебели на Димитровград влязоха в справочник за пътешествия

Атрактивните гигантски мебели в димитровградския парк „Марица“, дело на покойния Митко Тодоров, са включени в книгата „101 отбивки с деца“, която дава идеи за семейни пътешествия. Авторите Иван Михалев и Елина Цанкова са направили подбор на най-добрите и малко познати места за фамилни екскурзии в България.

В книгата подробно са описани великанските размери на пейката, поставена през 2011 г., на стола и масата, където би могъл да похапне Гъливер, ако се появи в Димитровград. Славата на парк „Гигант“ бързо се разнесе из цяла България, посочват авторите.

Те отбелязват и друг интересен обект – водонапорната кула, която напомня за пускането на Баронхиршовата железница, а през годините и се е превърнала в един от символите на Димитровград.

Това не е просто поредният пътеводител, а книга вдъхновение за родители, които искат да споделят радостта от пътуването с децата си. България е пълна с очарователни места, които ще отключат любопитството на вашето дете и ще ви подарят безброй щастливи мигове, за които с радост ще си спомняте, когато децата ви пораснат и поемат сами по широкия свят, казват семейство Иван Михалев и Елина Цанкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ангел Ангелов
Ангел Ангелов
05.03.2019 10:29 10:29

Митко Тодоров.Поправете се.

Ангел Ангелов
Ангел Ангелов
05.03.2019 11:06 11:06

Така е добре.Прочетох Димитров.

Back to top button