Любопитно

Александра Драгова събра топ танцьори за „Любовта на Жулиета“ – ВИДЕО

Хасковлийката Александра Драгова готви нов голям международен танцов проект – спектакълът „Любовта на Жулиета“. В него участва и друга балерина, тръгнала от „Тангра“ – Петра Недялкова.

През 2017 г. Александра Драгова се запознава с Марио Гросу, престижен хореограф и продуцент от Румъния, и целия екип на Mario Dance Atelier Company, която продуцира и презентира всички премиерни спектакли от 2011 г. в Националния театър в Клуж – културна столица на Румъния. През тези 8 години тази компания е работила с артисти от Румъния, България, Австрия, Сърбия, Германия, Италия, Украйна, Испания, Аржентина, Америка.

Балет

Хасковлийката започва да работи с тях и през април 2018 направи първата си премиера на танцовия спектакъл „Докосването на Отело“, колаборация между TokyoTheCompany, САЩ и Mario Dance Atelier Company, където работи със световно известни хореографи и танцьори. Спектакълът завърши с огромен успех. Незабравим опит и преживяване, казва Александра.

Балет

В началото на тази година Драгова беше отново поканена да работи в Румъния за нов спектакъл за главна роля, продуциран от Mario Dance Atelier Company. Този път й е възложена отговорността да подбере екип от едни от най-добрите танцьори в стил контемпорари в България – Денислав Иванов, Валерия Обретенова и Петра Недялкова.

С Денислав и Валерия работя от почти три години като хореограф, като ги подготвям за състезания. С Петра много години танцувахме като дуетни партньори. И тримата са отлични състезатели и танцьори. Най-много ме привлече в тях силното желание за развитие, мотивация, отдаденост и отговорност, мога да разчитам на тях напълно. Освен отличните танцови умения, те са и страхотни хора, разказва балерината.

Новият танцово-театрален проект „Любовта на Жулиета“, който се подготвя е интерпретация на Шекспировата пиеса „Ромео и Жулиета“, продукция и хореография на Mario Dance Atelier Company, с режисьор Кристиян Недя и асистент хореограф Тюдор Олтиян – премиер солист в Опера Нови Сад, Сърбия. С участието на професионални актьори от Румъния – Адриан Куку, Матей Ротару и китарист – Алекс Гибсън, Румъния. Танцьори – Александра Драгова – Жулиета, Денислав Иванов – Ромео, Петра Недялкова, Валерия Обретенова, Крина Катинян – Румъния, Стефания Габор – Румъния.

Премиерата ще се състои на 11 април от 20 ч. в Национален театър в Клуж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button