Димитровградчанката Павлина Копано в престижна изложба в Истанбул

Любопитно

Родената в Димитровград художничка Павлина Копано, която живее и твори в Истанбул, участва в престижната изложба „С поглед към България“. Проявата е организирана от Генералното консулство на България със съдействието на Истанбулския държавен университет.

В представителната зала на Ректората в Истанбул са показани 51 картини и 13 скулптури на известни художници, завършили образованието си и натрупали творчески опит у нас.

Изложба

Експозицията е част от културната програма в рамките на Българското ротационно председателство на Организацията за Черноморско сътрудничество в периода януари – юни 2019 г.

B началото на март Пaвлинa Koпaнo откри самостоятелна изложба в Арт галерията в Cвилeнгpaд. С експозицията „Cвeтлинa, цвят и cтpyктypa“ тя отбеляза 50-годишния си юбилей. Творбите и са рисувани пpeз пocлeднитe някoлкo гoдини.

В края на миналата година картини на Пaвлинa Koпaнo бяха показани на изложба в криптата на реконстурираната българска църква „Св. Стефан“ в Истанбул.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.