Любопитно

Пъстро многолюдно шествие откри „Хайдушка софра“ в Хасково

С пъстро шествие тази сутрин в Хасково беше открито шестото издание на фестивала за български хора и танци „Хайдушка софра“.

Близо 1100 танцьори в народни носии от 45 формации от региона и страната се събраха на площад „Свобода“. Оттам тръгна шествието което премина покрай театъра и по булевард „България“ стигна до спортна зала „Дружба“, където се откри фестивалът. Шествието традиционно беше водено от момичета, развяващи националното знаме.

Фолк

Вдъхновител на фестивала е Мишо Кадиев, който е ръководител на клуба за български народни танци „Фъртуните на Мишо“. Той заяви, че хората се събуждат към българското, а това обединява. Идеята е да се възроди българският фолклор.

„Фъртуните на Мишо“ откриха фестивалната програма в залата с красиви танци. Сред специалните участници на фестивала ще бъде представителен ансамбъл от Котел.

Както Haskovo.info писа и тази година фстивалът ще има благотворителна кауза в помощ на Дани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Поли
Поли
23.03.2019 14:40 14:40

Ана Димитрова какво прави и тя там…нали фестивала е само за клубове…

Анонимен
Анонимен
23.03.2019 17:37 17:37

Хасково е там е трагикомедия. Друго си бе, птез 60,70 на м. Век, нищо общо, Калоян агроном приживе.. Жанейро, иде друг народ, преди 16 години бе, Калоян е да можеш излезеш от гроб ум ще ти зайде, живи умрели. На половин век жена ми казваше за дорка к., че ставала за домакиня, а Нс всичко е над 50 годишни

John
John
24.03.2019 0:30 0:30
Отговор до  Анонимен

дееба изпаткалия пенсионер, пий си кукумицина там и мълчи!

Back to top button